CONNEXXION

Connexxion wint aanbesteding Midden-Zeeland

Connexxion is er in geslaagd haar concessie Midden-Zeeland te behouden. In een openbare aanbesteding, uitgeschreven door de provincie Zeeland, bleek de aanbieding van connexxion het best te voldoen aan de wensen van de opdrachtgever. Nadere onderhandelingen, die op korte termijn beginnen, moeten leiden tot een defintieve gunning.

De gewonnen aanbesteding betreft Walcheren en de Bevelanden en heeft een totale omzet van e.52 miljoen. De concessie heeft een looptijd van zes jaar en gaat in op 14 maart 2003 (t/m 31 december 2008). Het aanbod in de offerte van connexxion bevat een uitgebreid vervoerplan toegesneden op de wensen en eisen van de provincie. Ook heeft connexxion zelf creatieve ideeën ontwikkeld om het openbaar vervoer in Midden-Zeeland te verbeteren. Het aantal dienstregelinguren is aanzienlijk hoger dan in de huidige situatie. Via de Westerscheldetunnel zal een snelle busdienst Terneuzen verbinden met Goes en Middelburg. Op deze lijnen gaan nieuwe bussen rijden die ingericht zijn voor het vervoer van fietsen en die goed toegankelijk zijn voor minder-validen. Ook heeft connexxion aangeboden om alle openbaarvervoer-diensten op Walcheren beter toegankelijk te maken voor minder-validen. De voorgestelde stadsdiensten voor Vlissingen en Middelburg bieden veel nieuwe reismogelijkheden in een hoge frequentie. En op openbaarvervoer-knooppunten biedt connexxion aansluitgarantie om de betrouwbaarheid van de dienstverlenging te vergroten.

Na het winnen van de aanbestedingen Hoeksche Waard/Goeree Overflakkee, Noord-Holland-noord en Amersfoort is dit wederom een bevestiging dat connexxion in staat is in te spelen op de nieuwe eisen die de markt stelt. Connexxion zal de komende maanden echter verder gaan met de versterking van haar organisatie om ook in de toekomst haar leidende positie in het openbaar vervoer over de weg te behouden en uit te bouwen.

15 aug 02 17:58