Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 15-08-2002 Persbericht disrict Den Bosch

VERDACHTE BEKENT VIJF GEWAPENDE OVERVALLEN

Maandagavond is een 32-jarige man uit `s-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van het plegen van een gewapende overval op een tankstation in Nuland op 5 augustus. Politie zag de man rijden in een auto die door de verdachte op 5 augustus bij de overval werd gebruikt. De man heeft inmiddels bekend de dader te zijn van vijf gewapende overvallen. Het gaat hierbij om de overvallen van 20 juli op een tankstation aan de Aartshertogenlaan in `s-Hertogenbosch, 5 augustus op een tankstation aan de Hoogstraat in Nuland, 9 augustus op een winkel aan de Orthenseweg in `s-Hertogenbosch, 10 augustus op een tankstation aan de Oude Vlijmenseweg in `s-Hertogenbosch en op 11 augustus op een tankstation aan de Rijksweg in Helvoirt.

VERDACHTE BEDRIJFSINBRAAK AANGEHOUDEN

Woensdagmiddag is een tweede verdachte in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van een inbraak in een bedrijf aan de Hedikhuizerweg. Het betreft een 27-jarige man uit `s-Hertogenbosch, die voor verder onderzoek is ingesloten. In de nacht van zondag op maandag werd door een medewerker van een beveiligingsbedrijf gezien dat twee mannen aan het inbreken waren in bedoeld bedrijf. Bij de inbraak hadden ze een computer buit gemaakt. Het tweetal wist op een bromfiets te ontkomen. Korte tijd later kon de eerste van de twee verdachten, een 32-jarige man uit Rosmalen, op de Zandzuigerstraat worden aangehouden.

MAN AANGEHOUDEN OP BOUWTERREIN

Woensdagavond heeft een beveiligingsbeambte een 21-jarige man uit `s-Hertogenbosch aangehouden die zich, middels verbreking van het toegangshek, toegang had verschaft tot een bouwterrein aan de Hugo de Grootlaan in `s-Hertogenbosch. De man weigerde het terrein te verlaten. De man is door politie ingesloten.

OPENBARE DRONKENSCHAP

In de nacht van woensdag op donderdag is een 37-jarige inwoonster van `s-Hertogenbosch aangehouden wegens openbare dronkenschap. De vrouw was door de portier van een horecagelegenheid buiten de deur gezet, wegens het veroorzaken van problemen. De vrouw was het hier niet mee eens en bleef problemen veroorzaken. De vrouw was waarschijnlijk onder invloed van alcohol en drugs en is door de politie ingesloten.

MISHANDELING

Woensdagmiddag is in de Copernicuslaan een 26-jarige inwoner van `s-Hertogenbosch aangehouden wegens mishandeling van een 29-jarige plaatsgenote. De verdachte is die avond aan de deur gekomen van het slachtoffer in verband met een financieel verschil met de echtgenoot van het slachtoffer. De verdachte gaf de vrouw zonder aanleiding een klap in het gezicht, vernielde de voordeur en is daarna weggegaan. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de man nog in dezelfde straat aanhouden.

MAN AANGEHOUDEN VECHTPARTIJ

Woensdagavond is een 29-jarige inwoner van `s-Hertogenbosch aangehouden alszijnde verdachte van mishandeling van een 39-jarige plaatsgenoot en het aanrichten van vernielingen in een pompstation aan de Grobbendoncklaan. Beide mannen kennen elkaar. Zonder enige aanleiding begon de verdachte ruzie te maken hetgeen reulteerde in het uitdelen van enkele schoppen, trappen en duwen binnen in het pompstation. Tijdens de mishandeling werd er geringe schade aangebracht aan het interieur van het pompstation. De schade is inmiddels door de verdachte vergoed. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

STRAATPROSTITUTIE

De politie heeft vannacht een 44-jarige inwoonster van Oss aangehouden wegens straatprostitutie aan de Hertog Antonstraat te `s-Hertogenbosch. Agenten hadden de vrouw eerder in de nacht aan de Zuid-Willemsvaart in `s-Hertogenbosch al een passerende automobilist zien aanspreken. Later in de nacht zagen zij dat de vrouw op de Parade in `s-Hertogenbosch wederom een automobilist aansprak, nadat zij was ingestapt reed de bestuurder weg. De bestuurder en de vrouw uit Oss werden op de Hertog Antonstraat aangetroffen, waar zij sexuele handelingen verrichtten. Uit de verklaring van bestuurder bleek dat de vrouw haar diensten tegen betaling had aangeboden.

BEKEURINGEN VERKEERSCONTROLE

Tijdens een verkeerscontrole op de Helftheuvelweg te `s-Hertogenbosch zijn er 72 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u, daar waar 50 km/u is toegestaan.Er werden 72 personen bekeurd: * 56 voor overschrijden snelheidslimiet


* 2 voor niet in bezit hebben van certificaat

* 8 opgevoerde bromfietsen


* 3 voor niet dragen helm


* 1 voor niet voeren gele plaat


* 1 voor voeren onterechte gele/oranje plaat

* 1 voor reminrichting