Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 15-08-2002 Persbericht district De Leijgraaf

VIJF AANHOUDINGEN NA VECHTPARTIJ OP STRAAT

Tijdens hun surveillance reden twee politiemensen woensdagavond in de Pastoor van Doornstraat in Uden op een vechtpartij tussen twee Udense vrouwen van 35 en 37 jaar oud. Het was op dat moment vrij druk in de straat en al snel waren er meer personen bij de vechtpartij betrokken. Met assistentie van enkele collega`s zijn alle vechtenden, vijf stuks en allen woonachtig in Uden, aangehouden voor openlijke geweldpleging. Allen, behalve een 18-jarige verdachte zijn nog dezelfde avond in vrijheid gesteld. Deze verdachte is in verzekering gesteld omdat hij er van wordt verdacht tijdens de vechtpartij met een mes te hebben gedreigd.

INBREKERS NEMEN OOK AUTO MEE

In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een bedrijf aan de De Amert in Veghel. Uit het pand zijn een kluisje, een geldkistje en een computer weggenomen. Toen de inbrekers ook een set autosleutels vonden hebben zij een in de werkplaats staande gele bedrijfsauto van het merk Mercedes voorzien van het kenteken VV-FR-57 gestart en zijn daarmee dwars door de garagedeur naar buiten gereden. In de auto lagen diverse auto-onderdelen.

ONDER INVLOED

In de nacht van woensdag op donderdag is op de President Kennedylaan in Uden een 51-jarige automobilist uit Zeeland aangehouden. De man had te veel alcoholhoudende drank gebruikt om zijn auto nog te mogen besturen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

AUTODIEFSTAL

Vandaag, tussen 10.00 uur en 13.45 uur, is vanaf de Pastoor Spieringsstraat een groene Hyundai H100 voorzien van het kenteken VS-GR-87 gestolen.