Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 15-08-2002 Persbericht district Maasland

MISHANDELING

Een 26-jarige man uit Veenendaal deed woensdagmiddag bij de politie in Oss aangifte van mishandeling door meerdere personen gepleegd. De man liep een bloedneus, een flinke bult op het voorhoofd, meerdere schaafwonden en enkele kapotte kledingstukken op. Hij was woensdag naar zijn voormalige werkgever in Oss gegaan omdat hij nog geld te goed had. Toen hem op het bedrijf werd medegedeeld dat hij moest vertrekken weigerde hij te gaan. Uiteindelijk resulteerde zijn bezoek in een enkele stevige klappen.

JEUGDIGE BROMFIETSER

Woensdagmiddag is een 14-jarige jongen uit Oss bekeurd voor het rijden op een bromfiets over de Paganinistraat in Oss. De jongen had de bromfiets zonder toestemming van zijn ouders meegenomen.

POGING DIEFSTAL AUTO

Woensdagmiddag is een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal van of uit een aan de Johannes Zwijsenlaan in Oss geparkeerd staande bedrijfsauto. Een motorsurveillant hoorde het autoalarm afgaan en zag de verdachte vervolgens hard wegrennen. Hij kon de verdachte na een korte achtervolging alsnog in de kraag grijpen.

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

Woensdagavond vond op de Cereslaan in Oss een verkeersongeval plaats tussen een 24-jarige motorrijder uit Oss en een 70-jarige fietster uit Heesch. De vrouw stak de rijbaan over en gaf geen vrije doorgang aan de motorfiets die, uit de richting Heesch komende, over genoemde weg reed. De fietster is met rugletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

VRIJHEIDSBENEMING EN BEROVING

Op verdenking van vrijheidsbeneming en beroving en medeplichtigheid daaraan zijn woensdag drie personen aangehouden. Het betreft een 20-jarige inwoner van Veghel, een 41-jarige man uit `s-Hertogenbosch en een 35 jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Woensdagmiddag is in de omgeving van de Kruisstraat in Oss een 35-jarige vrouw uit Nijmegen door twee personen, een man en een vrouw in een personenauto geduwd. Dit gebeurde onder bedreiging van een mes. De Nijmeegse werd te kennen gegeven dat de rit naar Amsterdam zou gaan. Onder het rijden begon zij te schreeuwen en met de vuist op het achterraam van de auto te slaan. Vervolgens werd haar handtas met inhoud en een gouden armband afgenomen. De bestuurder van de auto, de 41-jarige man uit `s-Hertogenbosch verloor vervolgens de macht over het stuur en botste op de Gasstraat tegen een lantaarnpaal. De bestuurder en de 35-jarige vrouw stapten vervolgens uit en stapten over in een andere personenauto die werd bestuurd door de 20-jarige man uit Veghel. De auto van de Veghelnaar is later door de politie, zonder andere inzittenden, rijdend aangetroffen. De Veghelnaar is aangehouden. Hij verklaart echter niets met de gehele zaak te maken te hebben gehad en zelf slachtoffer geweest te zijn van vrijheidsbeneming. Ook hij zou met een mes bedreigd zijn en daardoor gedwongen zijn het tweetal mee te nemen. Na een korte rit is het tweetal weer uitgestapt. Het was bij de Veghelnaar overigens niet opgekomen om daarna direct de politie te waarschuwen. De beide andere verdachten werden aan de hand van het inmiddels bekend geworden signalement herkend toen zij later op de Kantsingel in Oss probeerden een lift te krijgen van andere weggebruikers. Zij konden daarna alsnog worden aangehouden.