dringen

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 15 augustus 2002 19:32 GroenLinks


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
GroenLinks pleit voor slimmere manieren om personeelstekort in de zorg terug te dringen

(15 augustus 2002)

Kamervraag
Evelien Tonkens wil Plan van Aanpak voor terugdringen uitstroom en meer mannen in de zorg

Minister Bomhoff moet nieuwe verpleegkundigen werven onder mannen. Ook dient hij zich, veel meer dan tot nu toe het geval was, in te zetten op inperking van de massale uitstroom van verpleegkundigen. Dat is veel slimmer dan de heilloze weg van het uit het buitenland laten komen van Russisch, Pools of Zuid-Afrikaans personeel. Daarvoor pleit Evelien Tonkens in schriftelijke vragen.

Voor de derde achtereenvolgende maal is een experiment met buitenlandse verpleegkundigen mislukt, deze keer met Russische vrouwen. Beter dan onder buitenlanders kan hij werven onder mannen; zij maken immers nog geen 10% van de verplegenden en verzorgenden uit. Bovendien is de zoektocht naar nieuw personeel dweilen met de kraan open, zolang het verloop van personeel nog zo groot is.

De oorzaken zijn voldoende bekend: te weinig zeggenschap over werk en werktijden, te weinig tijd voor humane zorg, gebrek aan (passende) kinderopvang, gebrek aan loopbaan- en ontplooiingsmogelijkheden en ontevredenheid over het salaris. GroenLinks dringt bij de minister op een plan van aanpak om deze redenen voor vertrek weg te nemen. Zeggenschap, meer tijd voor de patiënt, betere kinderopvang, meer ontplooiingsmogelijkheden en een beter salaris, dat is waar minister Bomhoff zich hard voor moet maken.

Den Haag, 15 augustus 2002

Vragen van het lid Tonkens (GroenLinks) aan minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, ingediend 15 augustus 2002, over het tekort aan verpleegkundigen.


1. Heeft u kennis genomen van het mislukken van de proef met verpleegkundigen uit Rusland als oplossing voor het personeelstekort in het Bredase ziekenhuis Amphia?


2. Welke conclusies verbindt u aan deze mislukking, gezien het feit dat hiermee voor de derde maal een proef met verpleegkundigen uit het buitenland is mislukt?


3. Deelt u de opvatting dat het tekort aan verpleegkundigen beter op andere manieren kan worden opgelost?

4. Deelt u de opvatting dat het tegengaan van het verloop onder verpleegkundigen een cruciale schakel is in het oplossen van het tekort?

5. Uit diverse onderzoeken naar het verloop onder verpleegkundigen en verzorgenden is bekend wat de belangrijkste redenen voor vertrek uit de verpleging zijn: te weinig zeggenschap over werk en werktijden, te weinig tijd voor humane zorg, gebrek aan (passende) kinderopvang, gebrek aan loopbaan- en ontplooiingsmogelijkheden en ontevredenheid over het salaris. Bent u bereid om beleid te ontwikkelen/versterken dat deze redenen voor vertrek wegneemt? Zo nee, waarom niet?

6. Is het u bekend dat 91% van de verplegenden/verzorgenden vrouw is? Welke mogelijkheden ziet u om het aandeel mannen binnen deze beroepsgroep te vergroten?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -