Ingezonden persbericht

Haartransplantatie nu nog makkelijker

Plaatselijke verdoving comfortabeler

ROTTERDAM, 20020815 -- Haartransplantatie wordt over het algemeen beschouwd als een veilige procedure. Veel cliënten zien echter op tegen de plaatselijke verdoving. Tijdens de consulten wordt dan ook veelvuldig gevraagd of het pijnlijk is.

Bij het toedienen van plaatselijke verdoving is de prik van de naald niet de hoofdveroorzaker van pijn. De eventuele pijn kan worden veroorzaakt door het inspuiten van vloeistof waarvoor eigenlijk geen plaats is. Van groot belang is dan ook de snelheid waarmee een plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd. Heeft de behandelend arts haast, dan kan inderdaad gesteld worden dat een plaatselijke verdoving pijnlijk kan zijn. Wordt de verdoving echter in alle rust toegediend dan wordt dit veelal niet meer als pijnlijk ervaren.

COMPUTERGESTUURDE PLAATSELIJKE VERDOVING
Om het een en ander nog comfortabeler te maken heeft Instituut Maidenhead als eerste kliniek in Nederland "The Wand" geïntroduceerd. The Wand is een computergestuurd verdovingssysteem voor plaatselijke verdoving. The Wand controleert nauwkeurig de hoeveelheid verdovingsvloeistof en regelt de vloeistofdruk met behulp van een microprocessor.

"Hair Transplant Forum International" (internationaal vakblad voor haartransplantatie-artsen) schreef over The Wand: het is duidelijk dat het gebruik van The Wand een nieuwe techniek is die ertoe bijdraagt dat de procedure van haartransplantatie voor meer mensen het overwegen waard wordt.



Ingezonden persbericht