Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Papier en karton is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

15-08-2002

CNV Papier en karton: Parenco pakt té groot mes

CNV Papier en karton is vandaag geïnformeerd door Norske Skog Parenco dat het bedrijf 125 -bijna twintig procent- van haar werknemers op straat wil zetten. Wilko van Niejenhuis, vakgroepbestuurder van CNV Papier en karton: "Ik ben geschrokken van dit hoge aantal arbeidsplaatsen dat het bedrijf wil schrappen. In mijn ogen neemt de grootste krantenpapierproducent van Nederland een té groot mes ter hand om te snijden in het personeel."

Op 1 januari dit jaar heeft het Noorse bedrijf, het in Renkum gevestigde Parenco, overgenomen. De Noorse moeder van de grootste papierproducent van kranten- en tijdschriftenpapier in Nederland wil nu het mes zetten in de circa 700 arbeidsplaatsen, om een effinciencyslag te kunnen maken.
Van Niejenhuis: "Ik ben, gezamenlijk met de ondernemingsraad, van mening dat er een goed adviseur moet worden gezocht om de cijfers na te rekenen. Want ik heb grote twijfels over de noodzaak van deze maatregel."
Van Niejenhuis erkent dat het slechter gaat met de papiermarkt, maar hij zet vraagtekens bij de manier waarop Parenco nu een efficiencyslag wil maken. "Ik wil de komende maanden helder in beeld krijgen of zon forse ingreep in het personeelsbestand de enige mogelijke en zinnige maatregel is om het bedrijf een hogere omzet te laten draaien. "

Houten, 15 augustus 2002

Nadere inlichtingen:

Wilko van Niejenhuis, vakgroepbestuurder van CNV Papier en karton 026 - 495 53 22
Nancy Abelskamp
030 - 6348 242