FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten: 125 banen weg bij Nederlands grootste papierfabriek

FNV Bondgenoten is vandaag op de hoogte gesteld door Norske Skog-Parenco dat het bedrijf een forse reorganisatie wil doorvoeren. Norske Skog-Parenco in Renkum is Nederlands grootste papierfabriek. Bij de reorganisatie gaan 125 arbeidsplaatsen verloren. Gedwongen ontslagen lijken daarbij onvermijdelijk.
FNV Bondgenotenbestuurder Monique Daamen vindt de reorganisatieplannen rammelen: 'Het gaat de directie om efficiency en kostenbesparing. Op zich is dat goed, maar bij de manier waarop ze dat willen bereiken zet ik vraagtekens'.

FNV Bondgenoten zal op dit moment geen directe actie ondernemen. De ondernemingsraad bij Parenco gaat het plan eerst laten toetsen op haalbaarheid door een externe adviseur. Daarbij wordt ook gekeken naar alternatieven voor de gedwongen ontslagen. 'Als er 125 man op straat worden gezet heeft dat een enorme impact op de gemeenschap in Renkum. Parenco is daar veruit de grootste werkgever', aldus Daamen.

Parenco is een half jaar geleden overgenomen door Norske Skog. Het bedrijf produceert voornamelijk krantenpapier. Er werken bijna 700 mensen.