Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht
Eendjes racen weer voor het goede doel op de Rode Kruis Duck Race op 15 augustus

Rode Kruis-Vlaanderen organiseert op donderdag 15 augustus 2002 in Nieuwpoort voor de zesde maal de Rode Kruis Duck Race. Om 16 uur dropt Marijn Devalck duizenden eendjes in het water voor de start van een spannende race naar de eindstreep. Iris Van Hoof (Vanda Vanda) en Karel Deruwe zijn meter en peter van de actie, die is uitgegroeid tot één van de grootste familie-evenementen aan de Vlaamse kust.

Iedereen kan een eendje laten racen. Stort 5 euro op het rekeningnummer 000-0000121-24 en je krijgt een deelnemingsbewijs en een uniek nummer thuis toegestuurd. Je kan ook een deelnemingsbewijs kopen bij de promotieteams die de volgende weken overal in de kuststreek en op de grote evenementen in Vlaanderen zullen opduiken.

De opbrengst van de wedstrijd gaat via het Rode Kruis naar mensen in nood. Wie meedoet steunt niet alleen het goede doel maar kan ook prachtige prijzen winnen. De koper van het snelste eendje mag met een fonkelnieuwe Ford Ka naar huis rijden. Andere mooie prijzen zijn: hotelverblijven in de Franse Alpen, DVD-spelers, mountainbikes, tickets voor wavekarten, ballonvaarten, gsm-pakketten enz.

De Rode Kruis Duck Race is een evenement voor de hele familie. Vanaf 11 uur barst Nieuwpoort uit zijn voegen van de animatie. Er is voor ieder wat wils: een waterskishow, een kinderdorp, rodekruisspelen, een landmijnenparcours, een verkoop van tweedehandsboeken, een racecircuit voor kinderen... Voor de muziekliefhebbers zijn er optredens van tal van Vlaamse artiesten* met als uitsmijter `Will Tura Live' op het Marktplein. Er zijn ook spannende demonstraties van de Seaking-helikopter en een `mistery guest', van het Rode Kruis, de reddingsdiensten en de Federale Politie. Op de Rode Kruis Duck Race kan je ook de trotse eigenaar worden van een jeansbroek van Geena Lisa, Koen Wauters of Justine Henin. Lee Cooper veilt er immers de jeansbroeken van heel wat Bekende Belgen en dit ten voordele van het Rode Kruis. Bieden op je favoriete jeansbroek kan nu al via de website www.redcross.be.

Brussel, 10 juli 2002