Radio Nederland Wereldomroep

12 augustus 2002

Klassiek toptalent live bij de Wereldomroep

De Wereldomroep zendt op 15 augustus van 14.00 uur tot 16.00 uur een speciale aflevering van haar muziekprogramma Matinee uit. In de uitzending staan drie finalisten van het Prinses Christina Concours Klassiek 2002 centraal. Violist Mathieu van Bellen, pianist Edwin Lock en Jeljer te Wies (zang), allen tussen de 12 en 14 jaar, treden tijdens de uitzending live op. Ze worden voorgesteld en geïnterviewd door presentator Wim Vriezen.

De finalisten van het Prinses Christina Concours Klassiek 2002 ontvingen als prijs onder andere een optreden bij de Wereldomroep in het programma Matinee. De Stichting Prinses Christina Concours wil zoveel mogelijk 12 tot en met 19-jarigen aanzetten tot praktische muziekbeoefening op zo hoog mogelijk niveau, ieder naar eigen talent.

Matinee vormt een onderdeel van de dagelijkse programmering van de Wereldomroep van 7.00 tot 19.00 uur speciaal gericht op Europa. Het programma is maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur te beluisteren. Elke werkdag staat er een ander muziekgenre centraal. Op maandag het Nederlands product, op dinsdag jazz, op woensdag cabaret en kleinkunst, op donderdag klassiek en op vrijdag 'canta america.' De klassieke versie van Matinee wordt gepresenteerd door Wim Vriezen.

De Wereldomroep is de internationale publieke omroep van Nederland. Via radio, televisie en internet biedt de Wereldomroep nieuws, informatie en cultuur in het Nederlands, Engels, Spaans, Indonesisch, Portugees, Frans, Papiamento en Chinees aan miljoenen mensen over de hele wereld. Bovendien promoot de Wereldomroep muziek van Nederlandse bodem in het buitenland. RNTC, verbonden aan de Wereldomroep, verzorgt trainingen en geeft media-adviezen aan partnerstations in ontwikkelingslanden. Meer informatie over de Wereldomroep staat op www.wereldomroep.nl.