Korps: Groningen, plaats: Diverse 15-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 15 augustus 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: aanhouding in verband vechtpartij
De politie heeft woensdagnacht enkele aanhoudingen verricht in verband met een vechtpartij die plaats had gevonden in en rond een woning aan de Dukdalf in Groningen waar een vrij grote groep jongeren bij was betrokken. Daarbij zijn over en weer klappen gevallen. Tevens werd gesproken over het gebruik van een mes, maar daar is uit het eerste onderzoek nog niets van gebleken. De vier jongens, allen inwoners van Groningen in de leeftijd tussen 16 en 18 jaar zijn voor nader onderzoek ingesloten. Na de aanhoudingen keerde de rust rond genoemde woning weer terug. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Uit het verdere onderzoek moet nog blijken wat er zich precies heeft afgespeeld.

Groningen: winkeldief aangehouden
De politie heeft woensdagavond een 43-jarige man uit Groningen aangehouden in een supermarkt aan de Vismarkt. Twee agenten in burgerdienst, in verband met de Keiweek, zagen de verdachte twee dekbedovertrekken pakken. Voor de neus van de dienders frommelde de verdachte de dekbedovertrekken weg en liep rustig de winkel uit. Buiten werd de man aangehouden wegens winkeldiefstal. De man kreeg een proces-verbaal en een winkelontzegging.

Groningen: fietser ladderzat
Woensdagavond heeft de politie een 32-jarige fietser in de Parallelweg in Groningen aangehouden. De man fietste over de Parallelweg waar hij op een auto botste. Bij aankomst roken agenten alcohol bij de fietser, waarop hij is meegenomen naar het politiebureau. Bij een ademanalyse werd 2,6 promille in zijn bloed ontdekt. Na verhoor is de man heengezonden. Hij kreeg een rijverbod en moest zijn fiets aan het politiebureau achterlaten.

Hoogezand, Garsthuizen, Warffum: verkeerscontroles De politie heeft woensdag verschillende controles in de provincie Groningen uitgevoerd. In Hoogezand op de Industrieweg werd de snelheid gecontroleerd van 560 voertuigen. 34 automobilisten reden harder dan de maximale snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 95 km per uur. In Warffum op de Juffer Marthastraat werden 250 voertuigen gecontroleerd. Vijf bestuurders reden harder dan de maximale snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km per uur. In Garsthuizen op de Eemshavenweg ter hoogte van Stedum, heeft de politie 110 automobilisten gecontroleerd op het dragen van de gordel. Zes bestuurders kregen een boete voor het niet dragen van de gordel.

Stadskanaal, Zuidbroek: verkeerscontroles
Woensdag heeft de politie verschillende verkeerscontroles in de provincie Groningen uitgevoerd. In Stadskanaal op de Unikenstraat werd van 230 voertuigen de snelheid gemeten. 64 bestuurders reden sneller dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km per uur. Op de Semsstraat in Stadskanaal werden 296 automobilisten gecontroleerd. 64 bestuurdersreden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km per, terwijl de maximale toegestane snelheid 50 km per is. In Zuidbroek op de Spoorstraat heeft de politie 200 automobilisten gecontroleerd op het dragen van de gordel. Vijf bestuurders kregen een boete voor het dragen van de gordel.

Veendam: sigarettendieven
Onbekenden hebben woensdagmorgen ingebroken in een supermarkt aan het Beneden Oosterdiep in Veendam. Via de voorkant van de supermarkt hebben de daders een gat in het raam gemaakt en zijn zo binnengekomen. Uit de rookwarenkasten bij vijf kassas zijn in totaal 450 pakjes Marlboro sigaretten meegenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Hoogezand: man aangehouden voor mishandeling
Een 42-jarige inwoner van Hoogezand is donderdagavond aangehouden voor het mishandelen van een 22-jarige plaatsgenoot. Betrokkenen die elkaar kenden ontmoetten elkaar op de Ferdinand Bolstraat in Hoogezand, waarbij de 42-jarige man zich om onduidelijke reden vreselijk boos maakte over het gedrag van de 22-jarige. Hij begon geheel onverwachts op hem in te slaan, waardoor hij de ander verwondde. Deze heeft aangifte gedaan. De verdachte is ingesloten. Uit het onderzoek moet nog blijken wat het motief van de mishandeling is.

Opende: inbraak voetbalkantine
Vermoedelijk woensdagnacht is er ingebroken in de kantine van de voetbalvereniging in Opende. De onderhoudsman constateerde bij zijn komst dat de verlichting brandde en de gordijnen gesloten waren. De buitendeur was met veel geweld opengebroken evenals de deur naar de kantine. De onbekende dader heeft allerlei consumptieproducten uit de kantine meegenomen, maar ook enkele videofilmpjes. Tevens werd de bierpomp vernield en de kassa opengebroken. De schade is aanzienlijk voor de voetbalvereniging die niet voor dergelijke schade is verzekerd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)