Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 15-08-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1952

Snelle rijder moet rijbewijs inleveren
FLEVOLAND Op de A-27 bij Almere klokte de bemanning van de videoauto dinsdagmiddag een 28-jarige automobilist uit Groningen op 180 km/h met uitloop (geschatte snelheid ruim 190 km/h). De verdachte mocht het rijbewijs inleveren en ter plaatse een vervangend chauffeur regelen. Verder heeft de bemanning van de videoauto op diverse 80-km wegen vier automobilisten bekeurd, die tussen de 30 en 50 km/h te hard reden. Zij mochten hun rijbewijs nog net behouden.

Verkeersovertredingen
ALMERE De politie heeft woensdagmorgen op de Noorderdreef een 41-jarige inwoner van Almere aangehouden. De man reed zonder rijbewijs in een onverzekerde en niet APK-gekeurde auto. Bovendien had hij al een ontzegging van de rijbevoegdheid, vier weken hechtenis en nog acht andere vonnissen open staan. De auto is in beslag genomen en afgevoerd naar de sloop.

Kind onder de auto
EMMELOORD Een 6-jarig jongetje uit Emmeloord stak woensdagmiddag met zijn fietsje het Revensant over, terwijl daar net een auto aan kwam, bestuurd door een 86-jarige inwoonster van Emmeloord. Het kind stak over vanachter een geparkeerde auto. Het kind kwam ten val en is door de bemanning van de ambulance behandeld met pleisters en een troostbeertje.

Winkeldieveggen aangehouden
LELYSTAD Winkelpersoneel in de Wissel meldde woensdagmiddag een winkeldiefstal door drie vrouwen. Een getuige meldde even later dat drie vrouwen zich verdacht ophielden bij een garagebox in de Wissel. Aan de hand van de signalementen spoorde de politie even daarna de drie dames op, die bij het zien van de politie alle drie een andere kant op gingen. De dames (31, 20 en 34, allen uit Lelystad) konden worden aangehouden. Eén der dames had een geprepareerde boodschappentas bij zich, waarmee winkeldiefstallen gepleegd kunnen worden, terwijl een andere vrouw aan de binnenzijde van haar rok een speciaal voor winkeldiefstal geprepareerde stoffen zak droeg. Op de plaats waar de getuige de drie dames gezien had, werd een tas met kleding en schoenen aangetroffen, afkomstig van winkeldiefstal. Eén der dames had nog een aantal vonnissen open staan en werd gezocht voor een misdrijf in Haarlem. Zij is in verzekering gesteld. De twee andere dames zijn na verhoor in vrijheid gesteld met een dagvaarding en een winkelverbod voor de betreffende winkel.

Bromfietscontroles
ALMERE Bij een bromfietscontrole nabij station Parkwijk werden woensdagmiddag achttien brom- en snorfietsen gecontroleerd. Hiervan waren er tien in orde. Van de overige acht hadden er vier teveel vermogen, drie geen bromfietscertificaat, een geen verzekeringsbewijs en een geen gele plaat.
ALMERE Een soortgelijke controle nabij het centraal Station in de vroege avonduren leverde zeventien gecontroleerde voertuigen op, waarvan er elf in orde waren. Van de overige zeven hadden er twee teveel vermogen, vier geen geldig verzekeringsbewijs, een geen helm, twee geen certificaat en een geen gele plaat. Eén bromfiets had hele slechte banden.

Aanrijding onder invloed van alcohol
SWIFTERBANT Een 54-jarige buschauffeur uit Kootwijk sloeg woensdagavond op De Lange Streek linksaf en verleende daarbij geen voorrang aan een tegemoetkomende automobilist. Deze automobilist, een 24-jarige inwoner van Hengelo, reed echter met hoge snelheid en werd daardoor op een verkeersdrempel vlak voor de kruising bijna gelanceerd. Hij raakte de bus aan de achterzijde van de flank en sloeg over de kop. De man uit Hengelo had alcohol gebruikt en blies 280 ug/l. Omdat hij kort geleden ook aangehouden was met alcohol achter het stuur, is zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.