Politie Midden- en West Brabant

PERSBERICHTEN DISTRICT TILBURG

Datum: 15/8/2002
Auteur: Rob Luijten

Knuppel en hasj in auto, verdachte aangehouden

TILBURG Een 21 jarige Tilburger is woensdagmiddag kort na 16.30 uur aangehouden omdat hij een knuppel en hasj in de auto had liggen. De man werd op de Heikantlaan in Tilburg gecontroleerd omdat hij een kapot remlicht had. In de auto zag de politie een knuppel binnen handbereik liggen. Bij nader onderzoek trof men in de auto ook nog een zakje met 350 gram hasj aan. De goederen werden in beslaggenomen. De eigenaar werd aangehouden en krijgt een proces-verbaal.

Beledigende tekst

TILBURG De politie kreeg woensdagmiddag een melding van parkeerwachters dat er een voor hun beledigende tekst hing in een etalage van een winkel aan de Schouwburgring. Agenten zagen daar inderdaad een tekst achter een etalageraam hangen. Deze tekst luidde: pas op voor de parkeercontroleurs, er lopen echte debielen tussen. Binnen in de winkel bleek dat een van de verkopers in de afgelopen 3 jaar verschillende conflicten met de parkeerwachter had gehad. Hij weigerde dan ook de tekst vrijwillig weg te halen. Pas toen de politieagenten de 48 jarige verkoper te kennen gaven dat hij dan zou worden aangehouden voor smaad en/of belediging, koos hij eieren voor zijn geld en verwijderde de tekst.

Politie houdt drie mannen aan na ruzie

TILBURG De politie heet woensdagavond rond 23.00 uur drie mannen, Tilburger van respectievelijk 36, 40 en 40 jaar oud aangehouden omdat zij op het Kamerlingh Onnesplein in een dusdanig conflict met elkaar waren geraakt dat daarbij gewonden vielen. De politie kreeg een melding dat er gevochten werd op het adres waar de mannen zaten en dat daarbij met messen en stoelen werd gedreigd. Eenmaal bij de woning troffen agenten een hevig bloedende man aan (een van de 40 jarige verdachten). Naar later bleek had hij zelf zijn hoofd door de ruit van de voordeur geslagen om binnen te komen. Gezien de situatie was er ook binnen gevochten. Volgens een getuige was daarbij met een mes en een sloeg gedreigd en geslagen. Hierop besloot de politie alle drie de verdachten aan te houden. De verdachte met de hoofdwond werd eerst nog behandeld in het ziekenhuis. Het motief voor de geweldplegingen lijkt in familieconflict te liggen. De politie onderzoekt de zaak nog nader.

Flitspaal in brand

TILBURG Een onbekende heeft rond middernacht een flitspaal aan de Goirleseweg in brand proberen te steken. Hiervoor had hij banden onder en om de paal gehangen en in brand gestoken. De paal raakte beschadigd. Een schade-bedrag is niet bekend. Het is ook nog niet duidelijk of de paal nog bruikbaar is.

Brandende schuur

TILBURG Surveillerende agenten zagen om 00.45 uur plots een schuur in brand staan aan de Bisschop Crabbelsstraat. Zij waarschuwden direct de brandweer en de bewoners van het pand. Omdat deze aangaven dat er gasflessen in de schuur stonden werd de omgeving ruim afgezet. De brandweer kon de brand echter snel blussen. De oorzaak van de brand is niet duidelijk geworden.

Niet verzekerd

TILBURG Omdat zijn auto niet verzekerd was, werd een 51 jarige Tilburger afgelopen nacht. Om 01.15 uur, op de Mascagnistraat gecontroleerd. Daarbij bleek dat de man ook nog twee boetes open had staan. Aan het bureau werden de boetes betaald (2x 51,05 Euro). De auto van de man werd in beslaggenomen en wordt teruggegeven als hij een geldig verzekeringsbewijs kan later zien.

Winkeldief aangehouden

TILBURG Een 26 jarige Tilburgse werd deze ochtend aangehouden bij een supermarkt aan de Heyhoefpromenade in Tilburg. De vrouw had daar geprobeerd levensmiddelen t.w.v. 13,58 Euro langs de kassa te smokkelen zonder te betalen. Zij werd echter door winkelpersoneel betrapt en overgedragen aan de politie.