Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda

Datum: 15/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Geluidsoverlast escaleert in vechtpartij

BREDA Het afstellen van een carburateur van een bromfiets en de daarbij gepaard gaande geluidsoverlast vormde gisteravond de aanzet voor een vechtpartij in de wijk Biesdonk te Breda (Noord) waarbij de politie drie aanhoudingen heeft verricht, een 22-jarige man, zijn vader (44) en zijn moeder(38). Het slachtoffer, een 56-jarige man, heeft aangifte gedaan.

Een 56-jarige bewoner van een pand in de wijk Biesdonk (Breda Noord) zat gisteren met zijn vrouw rond 18.30 uur in de achtertuin van zijn woning. Zij konden elkaar niet verstaan omdat er achter de woning een man bezig was een brommer af te stellen. Ook de voorafgaande nacht hadden zij, naar eigen zeggen, niet kunnen slapen vanwege overlast van jongeren. De bewoner sprak de man aan en vroeg hem op te houden met die herrie. Hierop werd de knutselaar boos en sloeg de man direct met gebalde vuist op zijn kin. De aangever sloeg hem hierop terug waardoor de man over zijn eigen brommer viel. Hierna ontstond een tweegevecht waarna omstanders hen uit elkaar haalden.

Even later kwam de eigenaar van de bromfiets terug de straat in, nu vergezeld van zijn ouders en een zusje. Hij en zijn vader begonnen op de 56-jarige man in te slaan. Ook gooide hij een stoeptegel door de ruit van de woning van het slachtoffer. Zijn moeder sloeg de vrouw van de 56-jarige man. Door buurtbewoners werden de vechtenden uit elkaar gehaald. In eerste instantie heeft de politie ter plaatse alleen een 22-jarige man aangehouden. Later werd duidelijk dat ook zijn ouders als verdachten van openlijke geweldpleging konden worden aangemerkt. Zij zijn eveneens aangehouden. Door de hulpofficier van justitie is besloten de 38-jarige vrouw in vrijheid te stellen. De vader(44) en diens 22-jarige zoon zijn in verzekering gesteld. De 56-jarige aangever heeft een gekneusde rib en verwondingen op hoofd en wang. Ook is zijn spijkerbroek en T-shirt kapot getrokken. Het team Vlaanderenstraat stelt een nader onderzoek in.

Beroving, slachtoffer achtervolgt daders

BREDA: Een 30-jarige Bredanaar is gisteravond omstreeks 22.15 uur op het Stationsplein te Breda, beroofd van zijn sporttas met daarin onder meer 500 Euro en drie spijkerbroeken. Hij heeft de daders achtervolgd maar kon zijn tas niet meer bemachtigen.

Het slachtoffer stond voor het Centraal Station een sigaret te roken. Zijn sporttas stond naast hem op de grond. Plotseling zag de aangever twee jongens achter zich vandaan komen, waarvan er één zijn sporttas vasthield. De jongens renden weg over de Willemstraat in de richting van het park. De benadeelde rende erachteraan en wist één van de twee jongens vast te pakken. De jongen die de sporttas vasthield kwam daarop zijn maat helpen. Er vielen over en weer rake klappen. De twee jongens wisten met de sporttas te ontkomen. De aangever moest de achtervolging staken omdat zijn ribben pijn deden. Hij sluit niet uit dat de daders zichtbare verwondingen aan de schermutseling hebben overgehouden, de neus van één van hen bloedde flink, terwijl de ander rondom zijn linkeroog een blauwe plek moet hebben. Het zou gaan om twee Aziatische types, circa 25 jaar oud, waarvan er één zijn haar in een lange staart had.

Binnenbrand

BREDA: In een appartement aan de Rozemarijnstraat te Breda heeft gisteravond omstreeks 19.00 uur brand gewoed.

De bewoonster had omstreeks 18.15 uur de woning verlaten. Tijdens haar afwezigheid vatte de wasmachine vlam. Dit apparaat was 's-middags nog door een monteur nagekeken. Verschillende ramen en deuren stonden open. Omstanders zagen in een vroeg stadium rook en hebben de brandweer gewaarschuwd. De brandweer heeft de brand geblust, die beperkt bleef tot de bewuste etage.