KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie



---

Topbloed onder de hamer tijdens Olympisch Hippisch Sportgala

15-8-2002

De inmiddels traditionele veiling tijdens het Olympisch Hippisch Sportgala staat bekend om de bijzondere veilingstukken. Zo kwamen tijdens de eerste twee edities Albert Voorn, de slipjas van Anky van Grunsven, een minipaardmerrie met veulen, bijzondere kunstwerken, de 'gouden' hoefijzers van De Sjiem en een VIP arrangement voor het Europees kampioenschap onder de veilinghamer.

Dit jaar zijn de stukken zo mogelijk nog mooier en exclusiever dan vorig jaar. Eén van de hoogtepunten van de Olympisch Hippische Sportveiling is Vinea M (zie foto). Dit merrieveulen is een dochter van Olympic Ferro en een merrie van Silvano N. Beide KWPN-hengsten zullen ons land vertegenwoordigen tijdens de Wereldruiterspelen in Jerez de la Frontera. Moeder Paerel II M (Silvano N x Concorde) heeft een fokwaarden van 117 voor springen en 130 voor dressuur. Paerels' moeder, de keur elite merrie Je Reviens, is zelf Z dressuur en Z springen en heeft al diverse succesvolle nakomelingen gebracht.

Het Olympisch Hippisch Sportgala vindt plaats op 27 augustus a.s. in Hart van Holland in Nijkerk. Naast Vinea M worden onder andere een raceclinic van Jan Lammers, een reis naar Jerez, Marlies van Baalen, een riddershow en twee prachtige kunstwerken verkocht.

Vinea M

Bron: Olympisch Hippisch Gala