Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-08-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.15 uur

Schennispleger

MAARSSEN Op woensdag 14 augustus is een jongen aangehouden voor schennispleging.

Rond 11.40 uur fietste een 58-jarige vrouw uit Maarssen over het fietspad tussen het Fazantenkamp en het Duivenkamp. Bij de fietstunnel zag zij dat een jonge in de bosschages stond. Zij zag dat hij zijn broek naar beneden had en zijn geslachtsdeel was zichtbaar. De vrouw fietste verder.

Aan de hand van het signalement werd de jongen even later door de politie in de omgeving aangehouden. De jongen, 14 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, werd naar het politiebureau overgebracht. Hij is in het politiebureau verhoord.

Inbraak bij zwembad

ABCOUDE In de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 augustus werd ingebroken in het zwembad. Eén verdachte kon even later worden aangehouden.

Rond 00.35 uur hoorde een getuige glasgerinkel bij het zwembad aan de Amsterdamse Straatweg. De inbrekers bleken snoepgoed uit het zwemcomplex te hebben gestolen en waren op een brommer gevlucht.

Even later controleerde een politieman op de Hollandse Kade een bromfiets met twee opzittenden. In de buddy van de bromfiets bevond zich een partij snoepgoed. De bestuurder, een 17-jarige jongen uit Amsterdam, werd aangehouden. Zijn passagier slaagde er in te voet te ontkomen. De 17-jarige verdachte is in het politiebureau ingesloten.