Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-08-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.40 uur

Vier autos betrokken bij aanrijding

WOUDENBERG Woensdag 14 augustus rond 10.15 uur liepen meerdere voertuigen schade op bij een ongeval aan de Zeisterweg. Niemand raakte gewond.

Een 35-jarige vrouw uit Tiel reed over de Zeisterweg in de richting van het Henschotermeer. Zij merkte haar voorgangster, een 22-jarige inwoonster van Baarn, te laat op. Deze stond voorgesorteerd tegen de wegas aan om de inrit van de Pyramide in te slaan. De 35-jarige vrouw remde krachtig, maar omdat zij een aanrijding niet meer kon voorkomen, stuurde zij in een relfex naar links en kwam op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer. Daar reed op dat moment een 34-jarige vrouw uit Driebergen/Rijsenberg. De 35-jarige automobiliste raakte het voertuig van de 34-jarige frontaal. Tevens botste zij tegen de achterzijde van de 22-jarige Baarnse omdat zij vervolgens dwars over de rijbaan schoot. De Baarnse kwam in de berm tegen een boom tot stilstand. Een vierde betrokkene (gegevens onbekend) die achter de inwoonster van Driebergen/Rijsenberg reed kon een aanrijding niet voorkomen en raakte de auto van de vrouw uit Driebergen/Rijsenberg.

Ambulancepersoneel heeft de betrokkenen onderzocht, maar niemand heeft verwondingen aan de botsing overgehouden. Zes kinderen die als inzittenden bij het ongeval betrokken waren, kregen tegen de schrik een beertje uitgereikt.

Onder invloed van alcohol

LEUSDEN Even voor middennacht reed een 38-jarige vrouw (inwoonster van Leusden) over de Zwarteweg. Omdat de vrouw geen gordel droeg, kreeg zij van politieagenten een stopteken. Toen de agenten de vrouw aanspraken, roken zij bij de vrouw een alcohollucht. Zij werd aangehouden en uit de ademanalyse op het bureau bleek dat zij 0,95 promille alcohol in haar lichaam had. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Inbreker aangehouden

AMERSFOORT Woensdagochtend rond 04.45 uur is een 18-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van inbraak in een auto. De politie kreeg de melding dat meerdere personen aan de Kamerlingh Onnesstraat bezig waren in te breken in een auto. Toen de politie arriveerde renden de verdachten weg waarop de politie de achtervolging inzette. Aan de Zernikerstraat hielden zij de Amersfoorter aan. De man die ontkende ingebroken te hebben, is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. In de nabije omgeving vond de politie verschillende autoradios. Ook constateerde zij dat er in een tweede auto was ingebroken. De politie onderzoekt de zaak. Eén agent raakte tijdens de achtervolging aan zijn hand en knie gewond doordat hij viel.

Rijbewijs ingenomen

WOUDENBERG Aan de Geeresteinselaan is een 46-jarige man uit Soest door politieagenten van de Regionale Verkeersdienst staande gehouden omdat hij de maximum toegestane snelheid van 80 km/u ruim overschreed.

De agenten werden door de man op de motor ingehaald en zetten de achtervolging in. Zij constateerden dat de man 144 km/u reed (al gecorrigeerd). Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.