Ingezonden persbericht

Nieuwe 2.1 megapixel dual mode webcam van creative

legt unieke momenten probleemloos vast

Creative PC-CAM 750 biedt geavanceerde mogelijkheden voor beeldregistratie en -beheer,
met superieure functionaliteit voor stilstaande beelden, video en audio - thuis en onderweg.

Amsterdam, 15 augustus 2002 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet, en de uitvinder van de eerste, los te gebruiken, dual-mode webcam ter wereld, kondigt de lancering van de Creative PC-CAM 750 aan. Dit product is ontworpen om telkens weer dat unieke moment te kunnen vastleggen en luidt een verdere evolutie van de Creative WebCam-familie in.

De PC-CAM 750 vormt een nieuwe ontwikkeling die de lat voor prestaties van dual-mode systemen weer een stuk hoger legt, met zijn maximale resolutie van 1600x1200 pixels (2,1 megapixels, geïnterpoleerd). De uitgebreide functies van dit product omvatten tevens een intelligente flitser en een intern geheugen van 16MB, waardoor deze camera zowel geschikt is voor gebruik in combinatie met een pc of laptop als voor los gebruik onderweg. Met zijn 1024x768 CCD-sensor en glazen lens met dubbele diafragma-opening kan de PC-CAM 750 bogen op een uitzonderlijke beeldkwaliteit. De complete bundel softwarepakketten maakt het product geschikt voor videoconferenties, opname van video- of stilstaande beelden en beeldbewerking en -archivering.

Als de PC-CAM 750 wordt aangesloten op een desktop-pc of notebook, kan hij via USB live videobeelden opnemen en verwerken en kan het worden gebruikt voor videoconferenties, in 16,7 miljoen kleuren en met een resolutie tot 640x480 pixels. Stilstaande beelden kunnen worden vastgelegd met een resolutie tot 1600x1200 (2,1 megapixels, geïnterpoleerd). Los gebruikt, kan hij 200 stilstaande beelden opnemen met een resolutie van 640x480 pixels, zo'n 85 met 1024x768 en zo'n 20 met 2,1 megapixels. De ingebouwde flitser is uitgerust met een automatische functie en zelfs een voorziening voor rode-ogenreductie. En dat is nog niet alles, want met de PC-CAM 750 kan de gebruiker ook nog eens speciale momenten vastleggen met 60 minuten aan audio-opnames of zelfs 75 seconden aan videobeelden op 352x288.

Teneinde in elke omgeving prestaties van hoog niveau te kunnen bieden, is de PC-CAM 750 voorzien van een LCD-scherm voor een optimale controle en besturing. Het product wordt geleverd met krachtige software voor het instellen van de belichting, witbalans en gammacorrectie. Bij het opnemen van live videobeelden wordt gebruik gemaakt van anti-trillingsfuncties. En als de PC-CAM 750 is aangesloten op een computer heeft het geen eigen voedingsbron nodig, maar kan het gebruik maken van de USB-poort. Onderweg wordt gebruik gemaakt van vier, overal verkrijgbare AAA-batterijen.

"Door de uitstekende software en de fantastische engineering is de PC-CAM 750 eenvoudig te installeren en te gebruiken", aldus Geraldine Lee, Europees Brand Manager voor webcams bij Creative Labs Europe. "Het apparaat is licht en compact en is binnen enkele seconden gebruiksklaar - ideaal dus voor iedereen die foto's of minifilms wil maken. Het is de best mogelijke oplossing voor vakanties, zakenreizen en alle mogelijke sociale gelegenheden."

Beschikbaarheid
De Creative PC-CAM 750 is vanaf eind augustus beschikbaar. De adviesprijs bedraagt EUR 189.

Over Creative Labs:
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan en het hoofdkantoor werd gevestigd in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk. Creative Labs Europe is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot het negenvoudige van zijn oorspronkelijke omvang en heeft nu vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin (Ierland) werd officieel geopend op 19 juli 1995. Het EOTC is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 500 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op: www.europe.creative.com.

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het opvragen van beeldmateriaal kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Jeroen Breuer
Tel. +31 (0) 20 5304338
E-mail: jeroenb@text100.nl
Creative Labs
Markus Eggermont
Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777
>