LAD

Nieuws

Reageer nu op CAO SBOH, Ziekenhuizen en Arbo Unie!

In juli heeft de LAD een aantal principeakkoorden gesloten, waarover de leden voor wie de betreffende CAO geldt, een circulaire hebben ontvangen. Het is belangrijk dat leden die het niet eens zijn met een akkoord, zo snel mogelijk reageren. Vanwege de vakantieperiode was de reactietermijn deze keer langer dan gebruikelijk.

CAO SBOH, Ziekenhuizen en Arbo Unie
De LAD heeft de CAO-akkoorden SBOH en Arbo Unie met positief advies aan de leden voorgelegd. Dit geldt niet voor de CAO Ziekenhuizen. Deze wijkt af van het Arbeidsvoorwaardenbeleid LAD 2002 wat betreft de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bovendien is de stagevergoeding voor co-assistenten in dit akkoord geschrapt, terwijl de LAD op dit moment juridische procedures voert om de stagevergoeding voor co-assistenten af te dwingen.
De LAD vindt het dus uitermate belangrijk dat u, indien u een van de akkoorden afwijst, dit ook aan de LAD kenbaar maakt.

CAO-akkoorden online!
Alle akkoorden die de LAD in 2002 tot nu toe heeft gesloten, zijn online. Zo weet u precies wat partijen hebben afgesproken en waar u op kunt reageren.

Ledenraadpleging AHG en CAO ABU SZ/AMG
Tot en met 29 augustus kunnen huisartsen in gezondheidscentra zich aanmelden voor de ledenraadplegingen op 10 en 12 september over de Arbeidsvoorwaardenregeling Huisartsen in Gezondheidscentra. Deze regeling en de locaties van de ledenraadplegingen vindt u in het besloten gedeelte.
De reactietermijn voor de CAO ABU SZ/AMG verloopt op 1 september. Ook hier kunt u via het besloten gedeelte reageren.

Besloten gedeelte: haal meer uit uw lidmaatschap! Het besloten gedeelte biedt extra service voor leden van de LAD. Hier vindt u, naast circulaires, de salarisrichtlijnen, model-arbeidsovereenkomsten en professionele statuten. Met uw lidmaatschapnummer meldt u zich eenmalig aan, vervolgens hoeft u alleen maar uw gebruikersnaam en wachtwoord te onthouden. Voor vragen of opmerkingen over de website kunt u altijd contact opnemen met de LAD via bureau@lad.knmg.nl of via telefoonnummer (030) 282 33 48.