Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Website van KPN Telecom aanzienlijk versneld

Test- en beheertools van Mercury Interactive waarborgen tevredenheid bezoekers kpn.com.

Utrecht, augustus 2002 - De test- en beheertools voor (web)applicaties Loadrunner en Topaz van Mercury Interactive zijn door KPN Telecom met succes ingezet. Dat heeft geleid tot een verdubbeling van de snelheid van www.kpn.com. Topaz houdt de prestaties van de vernieuwde site bovendien voortdurend in het oog, zodat eventuele bottlenecks vroegtijdig aan het licht komen en pro-actief kunnen worden weggenomen.

De website van KPN Telecom biedt algemene bedrijfsinformatie, maar fungeert vooral als distributiekanaal voor producten en diensten. De site is bovendien een essentiële schakel in de pre- en aftersalesactiviteiten. Klanttevredenheid staat daarbij centraal. Snelheid en continuïteit moeten dus tot op het hoogste niveau zijn gewaarborgd, tegen zo laag mogelijke kosten.

Een onderzoek onder bezoekers van de oorspronkelijke site wees uit dat vooral de lage snelheid een barrière vormde. Met de tools van Mercury Interactive zijn de oorzaken daarvan opgespoord en weggenomen. De snelheid van de site is daardoor nagenoeg verdubbeld. Met nieuwe testcycli verwacht KPN daarin nog eens aanzienlijke verbeteringen te kunnen aanbrengen.

De website van KPN Telecom heeft maandelijks 450.000 unieke bezoekers en verwerkt 800.000 'pageviews' per dag.

Topaz is een instrument voor Application Performance Management (APM) dat de prestaties van een toepassing 'end-to-end' meet en analyseert vanuit het gezichtspunt van de eindgebruiker. Zo ontstaat een duidelijk beeld van wat dié ervaart en hoe daarop kan worden bijgestuurd. Loadrunner simuleert een vrijwel ongelimiteerd aantal simultane gebruikers, wat inzicht geeft in de reactie van de site op alle denkbare
- tot en met de meest extreme - situaties.

Mercury Interactive
Mercury Interactive is sinds 1989 internationaal leverancier van complete en geïntegreerde oplossingen voor enterprisetesting, tunen van productiesystemen en performance management solutions waardoor bedrijven hun bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren en hun resultaten kunnen maximaliseren. Over de hele wereld zetten gebruikers de oplossingen van Mercury Interactive in voor het meten, optimaliseren en managen van de applicatie- en technologische infrastructuur op ieder niveau van het bedrijfsproces. Uit cijfers van het internationale markt-onderzoeksbureau IDC blijkt dat Mercury Interactive met een aandeel van 51% veruit marktleider is op het gebied van geautomatiseerde en geïntegreerde optimaltisatietools.
Mercury Interactive heeft het hoofdkantoor in Sunnyvale (Californië) en vestigingen in meer dan 25 landen. De aandelen van het bedrijf staan onder de naam MERQ genoteerd aan de Nasdaq National Market. Meer informatie over Mercury Interactive is te vinden op www.mercuryinteractive.nl.