Politie Amsterdam-Amstelland

Creditcardfraude
15-8-2002. Gistermiddag tegen kwart voor drie werd een 30-jarige man aangehouden door een verkoopster op de Nieuwendijk. De man wilde wat spullen kopen en met een creditcard betalen. De verkoopsters ontdekten echter dat de handtekening die de man zette niet overeenkwam met de handtekening op de creditcard. De man verliet de winkel toen zij om een legitimatiebwijs vroegen. Een verkoopster ging achter de man aan. Zij wist hem even verder in de straat aan te houden en weer terug te brengen naar de winkel. De man is gearresteerd, de creditcard bleek inderdaad gestolen.


---

Inbraak
15-8-2002. Vannacht rond half twee werd een 20-jarige man aangehouden in verband met een poging tot inbraak in een verzorgingshuis aan de Ookmeerweg. De zaak kwam aan het rollen doordat een hond die door het pand liep met zijn baasje, in het kantorengedeelte stilstond en begon te grommen. De man luisterde vervolgens aan de deur en hoorde gerommel en lawaai. Hij vermoedde dat er werd ingebroken en schakelde direct de politie in. Agenten konden vervolgens in de omgeving één van de vluchtende verdachten aanhouden.


---

Achtervolging
15-8-2002. De Amsterdamse politie heeft vannacht twee jongens korte tijd achtervolgd nadat zij hadden ingebroken in een snoepwinkel aan de Pretoriusstraat. Een 17-jarige jongen kon worden aangehouden.


---

Gasexplosie camper
15-8-2002. Een surveillerende hondengeleider van de Amsterdamse politie hoorde vannacht rond drie uur een harde knal in de omgeving van de Seineweg. Het bleek om een ontplofte gasfles in een camper te gaan. Door de explosie vlogen 5 autos in de naaste omgeving in brand. Drie andere autos werden beschadigd.


---

Parkeerautomaat
15-8-2002. Vannacht tegen kwart voor drie zag een oplettende getuige dat twee mannen bezig waren een parkeerautomaat te kraken. Hij belde vervolgens de politie, die later een 47-jarige man kon aanhouden die aan het signalement voldeed. Een accuboormachine, die kennelijk gebruikt was om de automaat te kraken, werd in beslag genomen.


---

Pinpasfraude
15-8-2002. Gisteravond rond kwart over negen werden twee mannen van 39 jaar en 34 jaar aangehouden in verband met een poging tot pinpasfraude. Een 27-jarige man wilde geld opnemen bij een pinautomaat op de Rozengracht. Op het scherm was de tekst
Customer-tampering-suspected te zien. Het normale scherm om te pinnen verscheen niet. De pinner zag dat er een man over zijn schouder meekeek. De geldopnemer vertelde daarop dat de automaat stuk was, maar de andere man bleef gewoon staan en zei tegen de pinner dat die zijn pincode in moest toetsen. De geldopnemer deed dat niet omdat hij op de hoogte was van pinautomatenoplichters. Hij waarschuwde daarop de politie.


---