Gemeente Amersfoort

Voorkom de valkuilen bij kopen en geld lenen; cursus 'Assertiviteit en Financiën voor vrouwen'

datum: 14 augustus 2002

Vrouwen die langdurig rond moeten komen van een bijstandsuitkering of een vergelijkbaar laag inkomen kunnen meedoen aan een cursus 'Assertiviteit en Financiën voor vrouwen'. In deze cursus krijgen zij antwoord op veel vragen over geldzaken en rondkomen. Ook leren zij beter voor zichzelf op te komen en slimmer met geld om te gaan.

Op dinsdag 1 oktober 2002 start de cursus voor de derde keer. De cursus wordt georganiseerd door het Algemeen Maatschappelijk Werk in samenwerking met het Meldpunt Voorkoming Schuldproblemen. Tijdens de cursus leren de deelnemers niet alleen van de cursusleidsters maar ook van elkaar. Bij de vorige cursussen was er in het begin toch wel wat schroom om zo open over problemen met geld te praten. Maar tijdens de eerste bijeenkomst kwamen de vrouwen er al snel achter, dat zij niet de enige waren die met moeite de eindjes aan elkaar moesten knopen. Toen was het ijs gauw gebroken en hebben ze veel tips uitgewisseld.

Asservititeit betekent opkomen voor jezelf. Opkomen voor je rechten, keuzes en beslissingen. Veel vrouwen hebben dit niet goed geleerd. Daardoor krijgen ze soms problemen met instanties zoals de Stadsbank of met schuldeisers. Deze vrouwen vinden het moeilijk om hun wensen kenbaar te maken of om uitleg te vragen. Ze proberen de problemen in hun eentje op te lossen, maar dat lukt vaak niet. Tijdens de cursus leren de deelnemers om juist in dit soort situaties beter voor zichzelf op te komen.
In tien lessen van twee uur komen verschillende onderwerpen aan bod en worden ook situaties nagespeeld. Daarbij ervaren de cursisten heel goed wat nu de valkuilen zijn. Bijvoorbeeld als een slimme verkoper ze iets probeert te verkopen dat ze eigenlijk veel te duur vinden.

Interesse?
De cursus wordt gehouden bij het Algemeen Maatschappelijk Werk, Bekensteinselaan 18 in Amersfoort. Het aantal deelnemers is minimaal zeven en maximaal tien. De begeleiding is in handen van een maatschappelijk werkster en een budgetconsulente. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven tot 20 september. Voor meer informatie of aanmelden: Meldpunt Voorkoming Schuldproblemen (033 - 469 58 45) of het Maatschappelijk Werk Amersfoort (033 - 463 39 24).