Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 15-08-2002
1e persbericht van donderdag 15 augustus 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Woensdagavond rond 21.30 uur zijn op de Bremstraat twee vrouwen, 33 en 44 jaar, uit Eindhoven aangehouden. Een politiepatrouille zag dat zij daar in een te Eindhoven gestolen auto stapten. De auto is veilig gesteld aan het politiebureau. De verdachten zijn voor onder-zoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Donderdagmorgen rond 0.35 uur is op de A2 een 37-jarige automobilist uit Boxtel aangehou-den. Hij viel op door zijn slingerend rijgedrag. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 1.45 pro mille. De man kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Naar aanleiding van een onderzoek is woensdagmorgen om 6.30 uur in een woning op de Samuel Richardsonlaan een 23-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een horecamedewerker aan de Ouverture gepleegd op zaterdag 27 juli jl. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Diefstal laptop
Donderdagmorgen is van een 30-jarige fietster uit Eindhoven haar laptop gestolen. Zij fietste over de Marconilaan. Achter haar reed een scooter. Plotseling voelde ze haar fiets op en neer schudde. Ze keek om en zag dat de bestuurder van de scooter de laptop uit haar fietstas trok en deze wegnam. De vrouw viel van haar fiets en liep daarbij enkele schaafwon-den op. Direct daarna reed de scooter weg richting Frankrijkstraat.

Helmond: Verdachten poging diefstal auto aangehouden Donderdagmorgen rond 5.50 uur is een 17-jarige jongen uit Helmond en een 24-jarige man uit Venlo aangehouden. Een getuige zag dat de mannen op het Baroniehof aan een auto stonden te rommelen. De gewaarschuwde politie trof de verdachten op de Rijnlaan aan. Bij onderzoek bleken twee autos op het Baroniehof te zijn opengebroken. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Inbraak in een winkel
Tussen woensdagavond 18.45 en donderdagmorgen 6.50 uur is ingebroken in een winkel op de Brouwhorst. De winkeldeur is opengebroken. Uit de winkel is ongeveer 150 euro gesto-len.

Afgelopen nacht is in een winkel op de Geysendorfferstraat ingebroken. Het slot van de toegangsdeur is geforceerd. Uit de winkel is geld gestolen.

Asten: Aanrijding met gewonden
Woensdagmiddag rond 16.45 uur raakten bij een aanrijding op de Julianastraat een 70-jarige automobiliste uit Someren en een 41-jarige automobilist uit Aachen gewond. De 70-jarige automobiliste uit Someren reed daar komende uit de richting van de Emmastraat. Zij hield niet voldoende rechts en botste tegen de uit tegenovergestelde richting komende Duitse automobilist. De vrouw liep kneuzingen aan haar ribben op en de Duitser klaagde over een pijnlijke scheenbeen.

Geldrop: Verdachte van diefstal uit winkel aangehouden Woensdagmiddag om 17.15 uur is op de Nansenstraat een 32-jarige man uit Geldrop aangehouden. Even daarvoor had hij uit een winkel op het Winkelcentrum Coevering vlees, ter waarde van 47 euros, weggenomen. De bedrijfsleider trachtte de man aan te houden. De man verzette zich, bedreigde en sloeg de bedrijfsleider. De verdachte wist zich los te rukken en ging er snel vandoor. Een passerende agent in burger hield de verdachte aan. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Geldrop: Diefstal auto
Tussen woensdagmiddag 17.00 en donderdagmorgen 8.00 uur is vanaf de Spaarpot Oost een groene bestelauto, Mercedes Benz 307D, kenteken VJ-NB-13, gestolen.

Bergeyk: Aanrijding met gewonde
Woensdagavond rond 19.05 uur raakte bij een aanrijding op de Witrijtseweg een 30-jarige vrouw uit Bladel gewond. Zij zat als passagiere in een auto bestuurd door een 36-jarige vrouw uit Bladel. Uit tegenovergestelde richting kwam een 29-jarige automobiliste uit Schijn-del gereden. De 29-jarige bestuurster was bezig haar zonnebril uit een tas, die voor in de auto stond, te pakken. Door deze handeling reed zij in de aldaar gelegen bocht rechtdoor en botste tegen de tegenligger. De 30-jarige vrouw is met buikklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Veldhoven: Alcohol
Donderdagmorgen rond 2.00 uur is op de Smelen een 44-jarige automobilist uit Veldhoven aangehouden. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man blies 1.20 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Gemert: Inbraak in een bedrijf
Tussen woensdag 18.00 en donderdagmorgen 8.25 uur is ingebroken in een bedrijf op de Stroom. Het slot van een toegangsdeur is opengebroken. Binnen zijn diverse kasten open-gebroken. Het is nog niet duidelijk of er iets is gestolen.

Oirschot: Alcohol
Donderdagmorgen rond 5.55 uur is op de Rijkesluisstraat een 22-jarige automobilist uit Eind-hoven aangehouden. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 0.85 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en een proces-verbaal.