Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-08-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.50 uur) Donderdag 15 augustus 2002

Maastricht, fietser onder invloed:
Een 20 jarige fietser woonachtig te s-Hertogenbosch is donderdagmorgen 15 augustus 2002 bekeurd wegens het rijden onder invloed. De fietser reed omstreeks 03.00 uur zonder verlichting over de Wilhelminalaan te Valkenburg en werd door een politiepatrouille gecontroleerd. Bij het eerste contact met de fietser bleek deze behoorlijk naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik nog eens bevestigd werd door een alcoholblaastest. De fietser werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf van 1.8 promille. Tegen de fietser werd in het kader van snelrecht proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij met een rijverbod van 9 uur huiswaarts.

Maastricht, winkeldiefstal:
Een 20 jarige inwoner van Wijlre is woensdagmiddag 14 augustus 2002 op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. De inwoner van Meerssen nam in een grootwinkelbedrijf gevestigd aan de Grote Staat te Maastricht een fles parfum weg met een winkelwaarde van ruim 23 euro. Bij de diefstal werd hij echter betrapt door winkelpersoneel die de winkeldief staande hield. De gewaarschuwde politie nam de dief mee naar het politiebureau waar tegen hem in het kader van snelrecht proces-verbaal werd opgemaakt. De inwoner van Wijlre kreeg een transactievoorstel aangeboden van 115 euro. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Ook tegen een 43 jarige inwoonster van Maastricht werd woensdagmorgen proces-verbaal opgemaakt wegens het plegen van een winkeldiefstal. De vrouw nam in een supermarkt gevestigd aan de Cantecleerstraat te Maastricht een pakje scheermesjes weg waarbij zij de diefstalbeveiligingsstrip in de winkel verwijderde. Na het niet betalen van de scheermesjes en bij het verlaten van de winkel werd de winkeldievegge ter verantwoording geroepen en plaatse gehouden tot de komst van de gewaarschuwde politie. Aan het politiebureau werd tegen haar proces-verbaal opgemaakt. Ook zij kreeg een transactievoorstel van 115 euro aangeboden.

Eveneens woensdagmorgen werd proces-verbaal opgemaakt tegen een 22 jarige inwoner van Maastricht die een winkeldiefstal pleegde in hetzelfde grootwinkelbedrijf gevestigd aan de Grote Staat te Maastricht. De verdachte ontvreemdde twee parkerpennen, rekende deze niet af aan de kassa van de betreffende afdeling en liep naar de uitgang. Bij het verlaten van de winkel greep het beveiligingspersoneel in en hield de winkeldief ter plaatse tot de komst van de gewaarschuwde politie. Aan het politiebureau werd tegen de winkeldief proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg in het kader van snelrecht een transactievoorstel aangeboden van 130 euro. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, autokraker aangehouden:
Donderdagmorgen 15 augustus 2002 heeft de politie op de Koffiemolenweg te Maastricht een 44 jarige inwoner van Maastricht aangehouden die in te bezit bleek te zijn van onder andere een vermoedelijk gestolen autoradio.
De politie werd donderdagmorgen omstreeks 03.00 uur naar het stadsdeel Malberg ontboden waar twee getuigen een man over de Toernooiruwe hadden zien lopen die iets onder zijn kleding verborgen hield. De gewaarschuwde politie trof de man op de Koffiemolenweg aan waar hij werd gecontroleerd. Onder zijn kleding vandaan hingen een paar elektriciteitsdraden. Gevraagd naar wat hij onder zijn kleding had verklaarde de man dat hij op een sportveld in het stadsdeel Malberg een autoradio gevonden had die hij maar meegenomen had. Bij een verder controle bleek de man nog meerdere spullen in zijn bezit te hebben die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Zo werden ook een cd, een rekenmachine, een GSM, een aantal pennen en kaarsen bij hem aangetroffen. Ook een lange schroevendraaier en een schaar werden in zijn kleding aangetroffen. De man werd daarop aangehouden. Hij wenste echter niet mee te gaan naar het politiebureau waarop hij verzet pleegde tegen zijn aanhouding. Hij werd daarop in een verwurging genomen waarna hij geboeid overgebracht werd naar het politiebureau waar hij voor verder onderzoek werd ingesloten. De politie heeft de opengebroken auto in de loop van de nacht niet kunnen achterhalen. De aangehouden verdachte wenste verder ook niet mee te werken aan een verklaring waar hij een autokraak had gepleegd. Hij bleef erbij dat hij de aangetroffen spullen allemaal gevonden had. Mogelijk dat in de loop van vandaag een benadeelde bij de politie aangifte komt doen van een auto-inbraak waarbij de door de politie aangetroffen autoradio en andere spullen zijn ontvreemd.