Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, donderdag 15 augustus 2002

Datum: 15/8/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Auto-inbraak
In de nacht van woensdag op donderdag vond zowel op de Eikstraat als aan de Plataanstraat een inbraak in een personenauto plaats, waarbij geluidsapparatuur en een navigatiesysteem werden weggenomen. De politie nam vanmorgen van beide inbraken aangifte op.

TEAM HALDERBERGE

Vernieling
Woensdag 14 augustus werd in de avond of aansluitende nacht een ruit vernield van een bedrijf, gevestigd op De Lange Meeten in Hoeven. Deze vernieling werd gepleegd door een steen door de dubbele beglazing te gooien. Daarbij raakte een aantal bureau's en computerapparatuur beschadigd. Voor zover bekend wordt niets uit het pand vermist. De politie heeft aangifte van vernieling opgenomen.

TEAM RUCPHEN

Politie houdt zes verdachten aan
Naar aanleiding van een tip die was afgegeven bij de wijkagent van Zegge, heeft de politie van het team Rucphen vanmorgen omstreeks 10.15 uur een professionele hennepkwekerij ontdekt op de zolderverdieping van een woonhuis aan de Nicolaas Beetsstraat in Zegge. Op het moment van de komst van de politie, werden de 250 in het pand aanwezige planten daar net geoogst. De politie kon 7 verdachten aanhouden. Dit waren de 49-jarige S.L. uit Breda, de 36-jarige J.M. uit Etten-Leur, de 47-jarige F.V. uit Breda en een drietal vrouwen uit Breda: de 38-jarige M.S., de 25-jarige D.B en de 42-jarige L.M. Laatsgenoemde verblijft illegaal in Nederland en is overgedragen aan de Vreemdelingendienst. De 43-jarige bewoonster van het pand, C.K., was op het moment van de ontdekking niet in het pand aanwezig en zal later door de politie worden aangehouden. De stroom voor de kwekerij werd illegaal verkregen. De kwekerij is ontmanteld en de planten zijn vernietigd.