Nieuwsbericht

donderdag 15 augustus 2002, 15.50 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Snelheidscontrole
Heiloo, woensdag 14 augustus 2002.
Woensdagmiddag tussen 13.10 en 14.15 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Kennemerstraatweg. Hierbij werd het volgende geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 7
Hoogst gemeten snelheid: 70 km/u.

Motorrijder gewond na ongeval
Starnmeer, woensdag 14 augustus 2002.
Woensdagmiddag omstreeks 18.00 uur vond een ongeval plaats op de Provincialeweg ter hoogte van de Kogerpolder. De bestuurder van een motor, een 42-jarige inwoner van Heerhugowaard, reed over genoemde weg en haalde een file in. Dit gebeurde op een weggedeelte waar een inhaalverbod geldt. Tijdens deze inhaalmanoeuvre botste hij tegen een personenauto die linksaf wilde staal. De motorrijder kwam ten val en raakte gewonds aan zijn arm en voet.

Inbraak horecabedrijf
Alkmaar, donderdag 15 augustus 2002.
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een horecabedrijf aan de Vondelstraat. Men kwam in het pand door het vernielen van een raam met een trottoirtegel. Vanuit het bedrijf werd een onbekende hoeveelheid geld weggenomen uit een fooienpot.

Auto in de sloot.
Egmond Binnen, donderdag 15 augustus 2002.
Donderdagmorgen omstreeks 04.45 uur belandde de bestuurder van een personenauto, een 22-jarige man uit Alkmaar, met zijn auto in een sloot naast de Herenweg. De bestuurder verklaarde dat hij plotseling in een mistbank terecht kwam. Hij schrok hiervan en verloor daardoor de macht over het stuur. Via de berm kwam hij in de naast de weg gelegen sloot tot stilstand. Bij controle bleek dat de bestuurder alcohol had gebruikt. Hij blies 330 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De bestuurder bleef ongedeerd. De auto was total loss.

Bewoner wordt wakker van inbrekers.
Alkmaar, donderdag 15 augustus 2002.
In de nacht van woensdag op donderdag werd de bewoner van een woning aan de Kanaaldijk wakker van vreemde geluiden in zijn huis. Toen hij op onderzoek uitging bleek dat er was ingebroken. De bewoner vond zijn computer terug in de voortuin. Tevens bleken een aantal sleutels en een portemonnee te zijn verdwenen. Men was in het huis gekomen door het vernielen van een raam (gaatjes boren) in de woning gekomen.

Diefstal auto
Egmond aan Zee, donderdag 15 augustus 2002.
In de nacht van woensdag op donderdag werd een auto ontvreemd vanaf de Prinses Beatrixstraat. Het gaat om een auto van het merk Toyota, type Corolla. De auto is wit van kleur en voorzien van het kenteken NY-78-JH.

NOORDKOP

Auto-inbraken
Kreileroord, donderdag 15 augustus 2002. In de nacht van woensdag op donderdag zijn er in Kreileroord vijf auto's opengebroken. Op de Gijs van Gaalenstraat en op de Korenstraat werden twee witte Ford Transit bedrijfsauto's opengebroken. Het rechterachterraam werd uit de auto's verwijderd. Uit de bussen werd elektrisch gereedschap ontvreemd. Op de Korenstraat werd een Mitsubishi personenauto opengebroken. Hiertoe werd het portierslot geforceerd. Uit de auto werd een complete stereo-instrallatie, een zonnebril en een GSM ontvreemd. Het zelfde lot onderging een Nissan personenauto op de Gijs van Gaalenstraat. Ook hier werd het portierslot geforceerd, waarna de stereo-installatie werd weggenomen. Tenslotte werd in de Landbouwstraat een Peugeot personenauto opengebroken. Hieruit werd de autoradioCDspeler en een tas ontvreemd. Bij deze auto werd een raam ingeslagen.

Auto op zijn kop na aanrijding
Sint Maartensvlotbrug, woensdag 14 augustus 2002. Woensdagmiddag omstreeks 16.20 uur vond een aanrijding plaats op de kruising Grote Sloot met de Sint Maartensweg. De bestuurder van een personenauto, een 40-jarige man uit Schagen, naderde de kruising via de Grote Sloot en verleende geen voorrang aan en personenauto die over de Sint Maartensweg de kruising naderde. Een aanrijding was het gevolg. Hier sloeg de auto van de man uit Schagen over de kop. Er raakte bij de aanrijding niemand gewond. De materiele schade aan beide auto's was aanzienlijk. De oorzaak van de aanrijding is vermoedelijk te wijten aan de kort geleden gewijzigde verkeerssituatie ter plaatse.

Tractor in de sloot
Anna Paulowna, woensdag 14 augustus 2002.
Woensdagavond omstreeks 18.15 uur, reed de bestuurder van een landbouwtractor, een 55-jarige man uit Breezand, over de Middenweg. Plotseling raakte een van de dubbele wielen van de tractor los waardoor het voertuig begon te 'stuiteren' en onbestuurbaar werd. De tractor, waar achter een graanmachine was gekoppeld, belandde in een naast de weg gelegen sloot. De bestuurder bleef ongedeerd. Men is tot 22.00 uur bezig geweest om het voertuig weer op het droge te krijgen.

Verkeerscontroles
Anna Paulowna / Waarland, woensdag 14 augustus 2002. In Anna Paulowna en Waarland werden woensdagmiddag en -avond snelheidscontrole gehouden. In Anna Paulowna gebeurde dag op de WTR van Ewijcksvaart waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 80 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 3
Hoogst gemeten snelheid: 126 km/u.

Op de Speketersweg in Waarland werd eenzelfde controle gehouden. De resultaten van deze controle waren als volgt.
Maximumsnelheid ter plaatse: 80 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 5
Hoogst gemeten snelheid: 117 km/u.

Supersnelle bromfietser aangehouden
Den Helder, donderdag 15 augustus 2002.
Dondermorgen omstreeks 05.20 uur zagen surveillerende agenten een bromfietser rijden over de Rijksweg N9. De bestuurder, een 16-jarige jongen uit Den Helder, reed met zeer hoge snelheid. Zijn snelheid werd geschat op zo'n 100 km/u. Om het voertuig te onderzoeken werd aan de bestuurder een stopteken gegeven. Deze werd door hem genegeerd. Kennelijk zag hij even later het zinloze van zijn daad in en bracht hij zijn bromfiets tot stilstand. Het voertuig is overgebracht naar het politiebureau en zaal daar aan een technisch onderzoek worden onderworpen.

Vrouw gewond na val van wagen
Den Burg, woensdag 14 augustus 2002.
Woensdagavond raakte een vrouw uit Den Burg (leeftijd niet bekend) gewond nadat zij was gevallen van een wagen. Voor de wagen was een paard ingespannen die, nadat het dier was gestruikeld op Leemkuil, op hol was geslagen. Hierbij was de vrouw uit de wagen gevallen. Het dier met aanspanning bekwam uiteindelijk op het Schilderend tot stilstand. De vrouw bekwam een aantal blauwe plekken en schaafwonden.

WESTFRIESLAND

Verkeerscontroles
Bovenkarspel, woensdag 14 augustus 2002.
Woensdag werden op verschillende plaatsen in Westfriesland verkeerscontroles uitgevoerd.
In Bovenkarspel werd op de Stationslaan, De Tuin en de Middend toezicht gehouden op het parkeren. Er werden 33 bestuurder bekeurd omdat zij een parkeerovertreding pleegden. Het merendeel (25) bleken geen parkeerschijf in hun auto aanwezig te hebben.

Tussen 15.45 en 17.30 uur werd een controle gehouden op de Simon Koopmanstraat in Wervershoof. Tijdens deze controle werden drie autobestuurder bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. Eén bestuurder kreeg een bekeuring in verband met de overschrijding van de maximumsnelheid.

Op de Markerwaardweg in Medemblik werd een snelheidscontrole gehouden waarbij de volgende resultaten werden gemeten.
Maximumsnelheid ter plaatse: 80 km/u
Aantal passanten: 97
Aantal overtredingen: 12
Hoogst gemeten snelheid: 114 km/u.

Op de Dr. De Vriesstraat in Benningbroek werd eveneens een snelheidscontrole gehouden./ Hierbij werd het volgende geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 40
Aantal overtredingen: 1
Hoogst gemeten snelheid: 76 km/u.

Fietser gewond na frontale aanrijding
Hoorn, woensdag 14 augustus 2002.
Twee fietser zijn woensdagmiddag gewond geraakt nadat zij op het fietspad naast de Dinkelweg, frontaal met elkaar in aanrijding waren gekomen. Een van hen, een 12-jarige jongen uit Hoorn, reed over h et fietspad en wilde een andere fietser inhalen., Tijdens deze inhaalmanoeuvre botste hij frontaal op een uit tegenovergestelde naderende fietster, een 70-jarige vrouw uit Zwaagdijk. Door de aanrijding brak de jongen een been en bekwam de vrouw een sleutelbeenfractuur. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis en daar opgenomen.

Heler aangehouden
Hoorn, woensdag 14 augustus 2002.
Woensdagmiddag probeerde een 32-jarige man uit Dakar een gouden ketting te verkopen aan een adspirant van politie. Dit gebeurde op de Neptunushof. De verdachte probeerde de ketting te verkopen aan de in burger geklede politieman. Omdat deze vermoedde te doen te hebben met een heler heeft hij de man aangehouden en vervolgens overgedragen aan collega agenten. Na het verhoor van de verdachte is hij overgedragen aan de Vreemdelingendienst om zijn verblijfstatus in Nederland vast te stellen.

Motorrijder gewond na aanrijding
Lambertschaag, woensdag 14 augustus 2002.
Woensdagavond vond een aanrijding plaats op de kruising van de Westfriesedijk met het Noordeinde. De bestuurder van een motor, een 40-jarige inwoner van Noordwijk, reed over de Westfriesedijk, komende uit de richting van Medemblik. Op genoemde kruising wilde hij linksaf slaan en verleende daarbij geen vrije doorgang aan de bestuurder van een personenauto die uit tegenovergestelde richting naderde. Een aanrijding was het gevolg. De motorrijder kwam ten val en bekwam een hersenschudding. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn en daar opgenomen.