Gemeente Heusden


Laatste bewoner 'Het Hoog' verkoopt grond aan gemeente

Ruim tachtig procent van de benodigde grond is nu aangekocht

De gemeente Heusden heeft afgelopen week overeenstemming bereikt met de laatste bewoner van 'Het Hoog' over de aankoop van zijn eigendom ten behoeve van de realisatie van het gelijknamige bedrijventerrein. Het betreft een woonboerderij met in totaal bijna vier hectare grond. Over de aankoop van de laatste circa 4,5 hectare is nog overleg gaande met de eigenaren.

In mei 2002 werd het op een na laatste agrarisch bedrijf dat lag op het toekomstige bedrijventerrein verplaatst naar Doeveren. Hierdoor was de eigenaar van de nu aangekochte woonboerderij de laatste bewoner van Het Hoog. De gemeente Heusden is verheugd dat door het aankopen van het stuk grond het grootste gedeelte van bedrijventerrein Het Hoog later dit jaar bouwrijp gemaakt kan worden. Door deze aankoop kan de uitgifte van de grond beter gesegmenteerd plaatsvinden.

Met de transactie is van de circa 25 hectare aan te kopen grond nu ruim 20 hectare in eigendom van de gemeente. Door deze belangrijke aankoop komt de realisatie van het bedrijvenpark weer een forse stap dichterbij.