Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 15-08-2002
Persberichten donderdagmiddag 15 augustus 2002 Perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Aanrijding letsel

RODEN Vond er gisteren een aanrijding plaats op kruising van de Raadhuisstraat en de Heerestraat. Een 70-jarige automobiliste uit Roden wilde rijdende op de Raadhuisstraat rechtsaf slaan de Heerestraat in. Een eveneens op de Raadhuisstraat rijdende 68-jarige man uit Roden wilde echter op deze kruising rechtdoor rijden. Hij werd door de afslaande automobiliste geschept. De man hield er een pijnlijke arm, een kapotte fiets en broek aan over.

Zakkenrollers actief

MEPPEL Afgelopen morgen deed een 61-jarige inwoonster van Ruinerwold en een 58-jarige inwoonster van Smilde aangifte van zakkenrollen in de Hoofdstraat. Bij beide dames werd de portemonnee uit een tas gehaald zonder dat ze het merkten. Het betrof respectievelijk een portemonnee met 65 en een portemonnee met 80 alsmede de pinpassen van beide dames. Beide dames hadden kort daarvoor hun portemonnee nog gebruikt.

Vanmiddag werd van een 69-jarige vrouw uit Meppel van haar portemonnee gerold. Ook dit is vermoedelijk tijdens het winkelen in de Hoofdstraat gebeurd. In de portemonnee zat ongeveer 25,- en diverse bescheiden.

Diefstal onderdelen hekwerk

DALEN Werd een NAM-locatie aan de Burgemeester ten Holteweg afgelopen nacht gedeeltelijk ontdaan van zijn hekwerk. De daders hebben over een afstand van ongeveer 270 meter ongeveer 160 palen en bovenbuizen meegenomen. Het gaas heeft men laten liggen. Door het slot van het toegangshek te vernielen kon men op de locatie komen. Schadebedrag is niet bekend.

Auto-inbraken

HOOGEVEEN - In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een geparkeerde auto aan de Bethesdastraat. Door het portierslot te vernielen werd de afgesloten auto geopend. Uit de auto werd een videocamera gestolen. De 38-jarige uit Hoogeveen afkomstige eigenaresse deed aangifte.

MEPPEL Afgelopen nacht is er ingebroken in twee autos aan de Jan Sluytersstraat. Beide autos zijn door het portierslot te vernielen open gemaakt. Uit de auto van een 45-jarige inwoonster van Meppel werd een radio-cd-speler inclusief 9 cds weggenomen. Van de andere auto is niet bekend wat weggenomen is.