Arrondissementsparket Den Haag

Den Haag, 15 augustus 2002

Overvallers café Boskoop in bewaring gesteld

Politie Hollands Midden heeft op maandag 12 augustus een 20-jarige man en op dinsdag 13 augustus een 17-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval op zondag 11 augustus op een café aan de Zijde in de gemeente Boskoop. Beiden zijn woonachtig in Waddinxveen. Een 19-jarige man uit Waddinxveen en een 17-jarige man uit Den Haag waren zondag al op heterdaad betrapt en aangehouden.

Drie van de vier mannen zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. De vierde man wordt vrijdag 16 augustus voorgeleid.

Drie van de vier mannen worden ervan verdacht de ongeveer dertig bezoekers van het café op zondagnacht te hebben bedreigd met onder andere een vuurwapen en daarbij een kassa-lade buit te hebben gemaakt. De vierde verdachte was een half uur voor de overval het café binnen gekomen. Hij nam poolshoogte en gaf de andere drie verdachten het moment aan dat zij tot actie konden overgaan. Op aanwijzingen van een agente buiten diensttijd konden twee van de vier kort na de overval worden aangehouden.

Het politieteam Waddinxveen - Boskoop werkte in dit onderzoek samen met de districtsrecherche.