Arrondissementsparket Den Haag

Den Haag, 15 augustus 2002

Verdachten overval postkantoor Leiden voor de rechter

Zes personen die verdacht worden van betrokkenheid bij een overval op een postkantoor in de Breestraat in Leiden in april 2001, moeten op 3 oktober 2002 voor de rechter verschijnen. Het gaat om twee mannen van 36 en 39 jaar uit Delft die ervan verdacht worden de overval gepleegd te hebben. Verder gaat het om personen die op andere wijze betrokken waren bij de voorbereiding en/of de uitvoering van de overval: een Delftenaar van 38 jaar, een Rotterdammer van 45 jaar en twee Leidenaars van 39 en 41 jaar oud.

Ook moet een zestal personen op 3 oktober 2002 voor de rechter verschijnen die van de overval afkomstige travellercheques hebben geheeld. Dit zijn een 32-jarige man uit Rotterdam, een 39-jarige man uit Bleiswijk, een 41-jarige man uit Schilde (België), een 32-jarige man uit Brasschaat (België), een 54-jarige vrouw uit Rotterdam en een 38-jarige man uit Rotterdam.

De overval vond op maandag 2 april 2001 in de vroege ochtend plaats. Medewerkers van het postkantoor en schoonmaakpersoneel werden bedreigd met een vuurwapen. De twee overvallers gingen er met cheques en een geldbedrag - bij elkaar 1,7 miljoen gulden - vandoor.

Het onderzoek kwam op gang toen de 32-jarige Belg in Cannes (Frankrijk) een gestolen cheque van de overval verzilverde. De politie is ongeveer negen maanden bezig geweest met het onderzoek.