LOWER MANHATTAN DEVELOPMENT

LMDC kondigt ontwerpstudie aan voor locatie World Trade Center

Lower Manhattan Development Corporation kondigt ontwerpstudie aan voor locatie World Trade Center en omgeving

New York - De Lower Manhattan Development Corporation heeft vandaag een uitnodiging doen uitgaan aan de meest innovatieve architecten en planologen in de wereld om deel te nemen aan een ontwerpstudie van de LMDC over de toekomst van het World Trade Center en omgeving. New York New Visions, een verbond van 21 organisaties op het gebied van architectuur, bouw, planologie, landschapsarchitectuur en ontwerp, zal de LMDC adviseren over de selectie van vijf teams, die de aanvullende conceptplannen voor de volgende fase in het planningsproces zullen voorbereiden. De geselecteerde teams krijgen een toelage van de LMDC en worden begeleid bij het uitwerken van nieuwe, flexibele en alternatieve werkplannen, ontwikkeld in samenwerking met de Port Authority of New York and New Jersey.

President van de LMDC John C. Whitehead zei: Deze inspanningen om de beste architecten en planologen van de wereld te bereiken, vergroot de jacht op het beste ontwerptalent in belangrijke mate. Iedereen die werkt aan de wederopbouw heeft als doel een werkelijk prachtig en levendig, nieuw Lower Manhattan te creëren en tegelijkertijd de slachtoffers van 11 september op een passende manier te herdenken.

De LMDC zal op maandag 19 augustus een Verzoek voor Kwalificaties (Request for Qualifications, RFQ) uitbrengen, die op de website van de LMDC zal komen te staan: http://www.RenewNYC.com. De studie is bedoeld voor vergunninghoudende architecten, professionele planologen en landschapsarchitecten. De selectiecriteria behelzen onder andere kwaliteit van werk in eerdere projecten en innovatief en opzienbarend werk met unieke kwalificaties, en aanvullende criteria, die in samenwerking met New York New Visions ontwikkeld zullen worden.

De deadline voor reacties op het RFQ is 16 september. Vijf teams zullen 30 september geselecteerd worden. De ontwerpstudie eindigt midden november en eind november dienen alle teams hun definitieve inhoud en presentatiemateriaal in te leveren, waaronder hard-line tekeningen, schetsen, vertolkingen, computergegenereerde illustraties en maquettes. Gelijktijdig met het intensieve RFQ-ontwerpproces zullen de planologieleiding en adviseurs van de LMDC en de Port Authority, waaronder Beyer Blinder Belle en Peterson Littenberg, het onderzoek naar verschillende benaderingen van de locatie van het World Trade Center voortzetten op basis van nieuwe alternatieve werkplannen. Al het werk zal aan het einde van het kalenderjaar klaar zijn voor de beoordeling van het publiek. Hiermee zal de tweede fase in het planologisch proces, dat drie fasen telt, zijn afgerond.

Website: http://www.renewnyc.com

Matthew Higgins of Nancy Poderycki, beiden van de LMDC,
+1-212-962-2300;
of Mike Petralia van de Port Authority, +1-212-435-7777

15 aug 02 17:08