Gemeente Leeuwarden

Afsluiting doorgang Schrans/Smidsbuurt (Winiaherne) Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten aan de gemeenteraad voor te stellen de onderdoorgang Schrans-Smidsuurt aan de openbaarheid te onttrekken op verzoek van de bewonerscommissie Winiaherne naar aanleiding van (drugs)overlast en geweldsdelicten.

De schriftelijke vragen van D66 en SP in verband met de afsluiting en de inzet van politie rondom het station zijn vastgesteld.

Collegebesluit 13 augustus 2002

Bevoegdheden externe projectleider restauratie Stadhuis

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de uitoefening van alle bevoegdheden restauratie en verbouw Stadhuis en Raadzaal op te dragen aan de gemeentesecretaris. Er wordt toestemming gegeven voor het verlenen van ondermandaat aan een niet-ondergeschikte. De bevoegdheden worden opgedragen aan de heer H.J. Groen van Groen Project Management.

Collegebesluit 13 augustus 2002

Bijdrage Stichting Chinese School Leeuwarden

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een bijdrage aan de Stichting Chinese School Leeuwarden beschikbaar te stellen van
1.400. De positie van de Chinese school zal worden betrokken bij het door de sector Onderwijs op te stellen beleidsplan OALT (Onderwijs in Allochtone Levende Talen). De Chinese school is in 1994 opgericht met als doel onderwijs in de Chinese taal en cultuur te geven aan kinderen van 11 tot ca. 17 jaar. De dienst Welzijn gaat na of een structurele bijdrage wenselijk en mogelijk is, aangezien de Chinese school jaarlijks met een tekort kampt.

De portefeuillehouder wordt gemandateerd de financiële bijdrage te ondertekenen.

Collegebesluit 13 augustus 2002

Financiering duale taal/werktrajecten voor werkende allochtonen

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten akkoord te gaan met de financiering van 20 duale taal/werktrajecten voor werkende allochtone oudkomers voor de periode van een jaar. Het project is er op gericht de positie van allochtonen op de arbeidsmarkt te versterken door aanvullend taalonderwijs. Enkele bedrijven hebben reeds aangegeven te investeren in het taal- en inburgeringonderwijs Vandaar de naam duale trajecten. De subsidie hiervoor aan het Friesland College bedraagt 20.000. De portefeuillehouder integratie is gemandateerd de subsidiebeschikking te ondertekenen.

Collegebesluit 13 augustus 2002

Financiering oriëntatietrajecten

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten akkoord te gaan met de financiering van maximaal 30 oriëntatietrajecten voor alleenstaande ouders. Het subsidie van 148.527,50 zal worden verleend aan het Friesland College. Hierbij is de kinderopvang inbegrepen. Uitgegaan wordt van maximaal 30 reïntegratietrajecten. De portefeuillehouder integratie is gemandateerd de subsidiebeschikking te ondertekenen.

Collegebesluit 13 augustus 2002

Privaatrechtelijke rechtshandelingen

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten:
* De bouwterreinen Hempens -Teerns te verkopen: Eeltsjemar nr. 10, Guozzemar nr. 22 en Hissemar nr. 10.
* Aan de Staat der Nederlanden (Ministerie van defensie) over te dragen om-niet een gedeelte van de verbindingsweg tussen de vliegbasis Leeuwarden en het munitiemagazijncomplex Beetgumermolen.

* Een overeenkomst te sluiten met de heer K. Bakker tot verdeling van een perceel grond gelegen aan het Noordvliet.

Collegebesluit 13 augustus 2002

Reglementen omgevingoverleg dagopvang Tuinen en Zuidergrachtswal

Het college van burgemeester en wethouders heeft de reglementen van het Omgevingsoverleg voor de dagopvang voor dak- en thuislozen aan de Tuinen en de vastgesteld. De verslagen van de informatiebijeenkomsten en van de omgevingsoverleggen zijn voor kennisgeving aangenomen.

Collegebesluit 13 augustus 2002

Reinigingsheffingen

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om met ingang van 1 januari 2003 de heffing en invordering van de reinigingsheffingen uit te voeren. Per die datum wordt eveneens een gewijzigde tariefsystematiek ingevoerd, zoals voorgesteld in het Plan van Aanpak afval 2002-2003. De tarieven kunnen per automatische incasso worden geïnd in 6 termijnen.

Collegebesluit 13 augustus 2002

Subsidiering wijkpanels en wijkorganisaties

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de subsidieverzoeken van de wijkverenigingen De Toekomst-Vosseparkwijk en t Knooppunt, het wijkpanel Huizum, de wijkorganisatie Huzum en het buurtcomité Valeriuskwartier gedeeltelijk toe te wijzen. Portefeuillehouder Hetty Hafkmap is gemandateerd om namens het college de beschikkingen te ondertekenen.

Collegebesluit 13 augustus 2002

Subsidieverzoek congres MCL

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het subsidieverzoek van de Maatschap Heelkunde Leeuwarden en het Medisch Centrum Leeuwarden om een bijdrage in de kosten van het congres "Controversies minimal invasive colorectal cancer surgery" , een nieuwe vorm van kankerchirurgie, af te wijzen.

Collegebesluit 13 augustus 2002

Tarief afvalstoffenheffing

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het onderscheid tussen de tarieven voor één- en meerpersoonshuishoudens in de laagbouw met ingang van 2003 op te heffen. In het Plan van aanpak afval 2002-3005 was deze opheffing reeds opgenomen.

Collegebesluit 13 augustus 2002

Verkoop perceel grond t.b.v. bouw nieuwe viskraam

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot verkoop van een perceel grond aan de Lieuwenburg voor de bouw van een viskraam.

Collegebesluit 13 augustus 2002

Verordening op de persoonsgegevens

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de verordening op de persoonsgegevens Leeuwarden vast te stellen. Sinds de Wet bescherming persoonsgegevens per 1 september 2001 in werking is getreden, is een raamwerk nodig in de vorm van een verordening. De verordening is o.a. van belang voor Burgerzaken i.v.m. het opstellen van een privacy- en beheerreglement.

De verordening vervangt de privacyverordening en alle reglementen, die waren vastgesteld op basis van de wet persoonsregistratie.

Collegebesluit 13 augustus 2002

Wijziging concernbegroting

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten akkoord te gaan met het conceptraadsvoorstel, waarin 12.550.50 aan totaalkredieten ter beschikking wordt gesteld voor routine- en vervangingsinvesteringen.

Collegebesluit 13 augustus 2002

Voorontwerp bestemmingsplan Vogelwijk/Valeriuskwartier

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het eindverslag van de inspraak en het overleg vast te stellen van het bestemmingsplan Vogelwijjk/Valeriuskwartier en stelt de raad het volgende voor:

* aandacht besteden aan de Watertoets;
* inbestemmen belangrijke watertransportleidingen;
* aanbrengen van enkele technische wijzigingen in sommige planvoorschriften.

Er wordt voor het gebied Vogelwijk/Valeriuskwartier en de Magere Weide gewerkt aan actualisering va het verouderde bestemmingsplan.

Collegebesluit 13 augustus 2002

Voorbereidingsbesluit

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de raad voor te stellen een voorbereidingsbesluit ex artikel 21 WRO te nemen voor het perceel Nieuwestad 32 en om voor uitbreiding van het winkelpand de bevoegdheid om vrijstelling ex artikel 19, lid 1 WRO te verlenen van het geldende bestemmingsplan. De voorgestelde afwijking van het bestemmingsplan is vanuit stedenbouwkundig oogpunt aanvaardbaar.

Collegebesluit 13 augustus 2002.

Voordrachten van leden College B&W in diverse organen

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen de volgende collegeleden voor te dragen voor benoeming:

Wethouder A. Brok:

lid van de aandeelhoudersvergadering Essent BV lid van het algemeen Bestuur Technomatch

Wethouder R. Sluiter:

lid van de Liquidatiecommissie Woonwagenschap

Wethouder M. Waanders:

plaatsvervangend lid van het algemeen en dagelijks bestuur van de Milieuadviesdienst Regio Noord-Friesland

Collegebesluit 13 augustus 2002

Jaarrekening 2001 en begroting 2003

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de jaarrekening 2001 en de begroting 2003 van Cevan voor kennisgeving aan te nemen.

Collegebesluit 13 augustus 2002.

Schadevergoeding de heer Ahmed

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de heer Ahmed een schadevergoeding toe te kennen van 80,00. Er was hem destijds ten onrechte een nieuw rijbewijs gegeven, omdat de heer Ahmed niet beschikt over een verblijfsstatus.

Collegebesluit 13 augustus 2002

Bestemmingsplan Aldlan

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de raad voor te stellen het plan aan te passen naar aanleiding van overleg en inspraak, zoals het opnemen van de ontbrekende dwarsprofielen, de watertransportleiding alsnog inbestemmen, aandacht voor de bereikbaarheid met openbaar vervoer, de plankaart wordt aangepast op te verkopen reststroken openbaar groen, toepassing 30 km/u-zone.

Collegebesluit 13 augustus 2002

Noodlokalen Prof. Grewelschool

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen kredieten beschikbaar te stellen t.b.v. de Prof. Grewelschool van 365.000,00 en 30.000,00 voor noodlokalen, het aanschaffen van een onderwijspakket en meubilair.

Collegebesluit 13 augustus 2002

Spoedprocedure buitenriolering It Twaspan

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de spoedaanvraag tot het herstellen c.q. vervangen van de buitenriolering van It Twaspan toe te kennen.

Collegebesluit 13 augustus 2002

Schriftelijke vragen door de heer G. Jacobse

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten akkoord te gaan met het antwoord op schriftelijke vragen van de heer G. Jacobse van de NLP-fractie inzake de veiling van de nieuwe mobiele telefoonfrequenties UMTS.

Collegebesluit 13 augustus 2002

Beantwoording vragen van de fracties van D66, FNP en Leefbaar Leeuwarden.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het antwoord op de schriftelijk vragen over huisvestingscontainers van de fracties vast te stellen.

Collegebesluit 13 augustus 2002.

Ontslagaanvraag de heer dr. ing. A.J. Hofman

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de heer dr. Ing. A.J. Hofman met ingang van 1 september 2002 eervol ontslag te verlenen uit zijn functie als gemeentesecretaris en directeur Concernstaf/Concerncontroller

Collegebesluit 13 augustus 2002

Subsidieaanvragen 2002

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een subsidie te verlenen aan:

* De Stichting Maatschappelijk Werk Fryslân voor bereikbaarheidsdienst buiten kantooruren van 11.120,25;
* Kleurrijk Beraad voor zes activiteiten van 3.354,00 en voor twaalf activiteiten van 6.533,00. De subsidie voor vijf activiteiten wordt afgewezen omdat ze niet voldoen aan de bepalingen;
* De Somalische Organisatie Leeuwarden voor voorlichting van 300,00.
Wethouder Hetty Hafkamp wordt gemandateerd de beschikkingen te tekenen.

Collegebesluit 13 augustus 2002