Nederlands Kanker Instituut


NKI/AvL
Het Nederlands Kanker Instituut
Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis

NKI/AvL Actueel

ACTUEEL

P E R S B E R I C H T

Amsterdam, 15 augustus 2002

OPBRENGST HOLE IN ONE VOOR GAST-HUIS NKI/AvL

Topgolfer Maarten Lafeber zal donderdag 15 augustus persoonlijk 11.344 euro overhandigen aan het Gast-Huis van het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Lafeber golfde dit bedrag bij elkaar met een hole in one tijdens het onlangs gehouden Volvo Scandinavisch Masters Golftoernooi in Zweden.

Lafeber is in dienst van Future Golf BV, dat in 1997 aandelen uitgaf waarmee de opstartfase van Lafebers loopbaan kon worden gefinancierd. In het bedrijfsplan werd de voorwaarde opgenomen dat bij iedere hole in one van Lafeber 11.344 euro (25.000 gulden) gedoneerd zou worden aan het Gast-Huis van het NKI/AvL. In Zweden sloeg Lafebers zijn eerste hole in one ooit.

Het Gast-Huis is een tijdelijk adres voor patiënten en hun begeleiders die anders voor een behandeling of onderzoek in het NKI/AvL een lange reis moeten maken. De gasten worden grotendeels door een team van vrijwilligers verzorgd. Donderdag 15 augustus om 13.30 uur zal Lafeber het bedrag persoonlijk overhandigen aan mw. N. Lemmens, manager van het Gast-Huis, op de Plesmanlaan 123 in Amsterdam.