Ingezonden persbericht



Snel, makkelijk, lekker en gezond gaan voortaan perfect samen

Combimagnetrons van Samsung met 'Vitality'-concept voor de gezonde keuken

Rijswijk, 16 augustus 2002 - Ons voedingspatroon is de laatste jaren in een snel tempo gewijzigd. Steeds minder kostbare tijd besteden we aan het bereiden van onze maaltijden. De vraag naar gemaksvoeding en kant-en-klaarmaaltijden is daarom sterk gestegen. En toch stellen we méér eisen aan de kwaliteit van onze voeding dan ooit tevoren. Voeding moet vers, veilig en gezond zijn, en tegelijk lekker, maar óók makkelijk en snel in de bereiding. Eisen die elkaar ooit uit leken te sluiten. De nieuwe Samsung combimagnetrons met 'Vitality'-concept maken het echter mogelijk.

Om toch aan deze uiteenlopende eisen van snelheid, gemak en gezond tegemoet te kunnen komen, heeft Samsung Electronics een nieuwe serie combimagnetrons op de markt gebracht. Deze combimagnetrons zijn uitgerust met het zogenoemde 'Vitality'-concept. Dit zorgt ervoor dat de bereiding van maaltijden snel, compleet en makkelijk kan gebeuren, terwijl gezondheid en optimale smaak gewaarborgd blijven.

Vers, knapperig en goed van smaak
Door het 'Vitality'-concept van Samsung blijft bij de bereiding van producten in de combimagnetron de voedingswaarde beter behouden. In het bijzonder geldt dit voor de vitaminen C en F; de laatste heeft een cholesterol- en bloeddrukverlagende werking. Daarnaast blijven vooral groenten lekker vers en knapperig. Met de keramisch geëmailleerde ovenwand is namelijk minder energie nodig om de voedingsproducten te verwarmen. Het 'Triple Distribution System' zorgt ervoor dat vanuit drie niveaus de energie in de magnetron gelijkmatig wordt verdeeld. Doordat de warmte op meerdere punten wordt verspreid, kunnen de voedingsproducten gelijkmatiger en sneller worden verwarmd. Ook de bekende warme en koude plekken in het eten zijn daarmee voorgoed verleden tijd.

Gebruikscombinaties mogelijk
Echte blikvangers uit de nieuwe serie combimagnetrons van Samsung zijn de C-108STF en de
C-138STF. Deze zijn uitgevoerd in roestvrijstaal en passen uitstekend in de moderne keuken. Het vermogen van 900 watt zorgt voor kortere bereidingstijden. De C-108STF en de C-138STF zijn voorzien van één handige draaiknop waarmee maar liefst tien gebruiksinstellingen kunnen worden geselecteerd, waaronder magnetron, grill of hete lucht en combinaties van magnetron en grill of magnetron en hete lucht. Met dezelfde bedieningsknop kan ook een aantal volautomatische programma's geselecteerd worden. Beide combimagnetrons zijn tevens uitgerust met ingebouwde gebruiksaanwijzing en 7 taalkeuzen voor de op het display weergegeven programma's. Ook beschikken ze over een crust-plaat om krokante gerechten te bereiden en een optie voor een verticaal spit. De krasvrije en supergladde keramisch geëmailleerde ovenwand zijn daarnaast zeer makkelijk in het onderhoud.

De C-108STF en de C-138STF hebben een inhoud van respectievelijk 28 en 37 liter. Opvallend bij de C-138STF is de flinke inhoud en de vierkante vorm van het rooster en de 'Vitality'-bakplaat. Daardoor kunnen met gemak grote gerechten in normale ovenschalen worden bereid. Tevens is het mogelijk om op vier verschillende niveaus te bakken of te grillen. De C-138STF is daarmee een volwaardige vervanger van de traditionele oven.

De adviesverkoopprijs van de C-108STF bedraagt ¤ 299,00; de C-138STF kost ¤ 349,00. Deze prijzen zijn inclusief B.T.W., exclusief verwijderingsbijdrage.
Samsung Electronics
Samsung Electronics is met 64.000 medewerkers gevestigd in 47 landen en behaalde in het eerste halfjaar van 2002 een omzet van ¤ 17,1 miljard en over 2001 een totale omzet van ¤ 28 miljard. Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugenchips, TFT-LCD-schermen, mobiele telefoons, monitoren en videorecorders. Samsung Electronics bestaat uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network and Digital Appliance Network Business. In de Benelux is Samsung actief op het gebied van PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijswijk en Antwerpen. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Benelux. Voor meer informatie over Samsung: www.samsung.nl



Ingezonden persbericht