Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 16-08-2002 3e persbericht van vrijdag 16 augustus 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeerscontrole
Vrijdag tussen 14.00 en 21.00 uur zijn verkeerscontroles gehouden op de Vestdijk, Keizersgracht en Vestdijktunnel. 188 bestuurders werden gecontroleerd. Op de Vestdijk werd om 15.00 uur een 22-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies 0,8 promille en hij kreeg een boete van 190,=. Verder werden 27 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel, 6 voor het niet dragen van de helm, 2 rijden door rood, 2 niet handsfree bellen en 2 niet tonen rijbewijs en bromfietscertificaat. Een bestuurder die de autogordel niet droeg kreeg ook een bon omdat hij de politieman uitschold. Vijf politiemensen deden mee aan de controles.

Eindhoven: Heterdaad
Op de Cyclamenstraat is vrijdag om 16.25 uur een 22-jarige Eindhovenaar op heterdaad betrapt bij een diefstal. Hij was bezig vier wieldoppen van een geparkeerde auto weg te nemen. Een passerende politiepatrouille betrapte hem. Hij probeerde te ontkomen maar werd gepakt. Na verhoor kon hij naar huis. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Eindhoven: Dronken bestuurder rijdt door na aanrijding Op de Kamperfoelielaan is vrijdag om 16.10 uur een 52-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was op het St. Gerardusplein met zijn auto tegen een geparkeerde auto gereden en was daarna doorgereden. Op de Kamperfoelielaan kon de politie de man achterhalen. Hij bleek gedronken te hebben. De ademanalyse mislukte, zodat een bloedproef is genomen. Het rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Hennepkwekerij bij toeval ontdekt
In een woning aan de St. Trudostraat is vrijdag om 15.35 uur een hennepkwekerij met 190 planten ontdekt. De politie werd naar de woning gestuurd omdat de voordeur open stond. Deze bleek open getrapt te zijn. Door de open deur was een compleet ingerichte hennepkwekerij te zien. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. De woning was niet bewoond. Naar de kweker wordt een onderzoek ingesteld.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling vriendin Vrijdag om 19.10 uur is een 28-jarige Eindhovenaar in zijn woning aan de Aalsterweg aangehouden. Hij had ruzie met zijn 23-jarige vriendin. Bij die ruzie zou hij haar keel dichtgeknepen hebben. Zijn vriendin deed aangifte.

Budel: Bekeuring na dumpen teervaten
Donderdag is in Budel een 40-jarige Engelsman bekeurd voor het dumpen van lege teervaten bij een visvijver in het Driebos, afgelopen weekend. De politie zag de Engelsman in Budel bezig bij het asfalteren van een oprit bij een particulier. Daarbij werden dezelfde vaten gebruikt als in het Driebos waren gevonden. De boete voor de man bedroeg 220.

Riethoven: Inbraak
In de afgelopen week is ingebroken in een loods bij een woning aan de Boshovenseweg. Er is een ruit ingeslagen. Uit de loods is gereedschap met een waarde van ruim 4000,= weggenomen. Het gaat om allerlei elektrisch gereedschap, een compressor en een lasapparaat. De inbraak is op vrijdag ontdekt.