Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-08-2002 Persbericht district Maastricht (HP 23.30 uur) Vrijdag 16 augustus 2002

Wittem/Mechelen, twee zusjes verdronken:
Vrijdagavond 16 augustus 2002 zijn in een zwembad van een vakantiepark gelegen aan de Spetseweide te Mechelen twee zusjes verdronken. Bijna een uur reanimeren mocht geen hulp meer bieden. Beide meisjes, 7 en 9 jaar en beiden woonachtig in Mechelen, werden omstreeks 18.30 uur levenloos door badgasten aangetroffen in het binnenbad van het zwembad. Badgasten haalden daarop beide meisjes op de kant waarna meteen begonnen werd met reanimatie die vervolgens overgenomen werd door een huisarts van Night-care en verplegend personeel van drie ambulances. Zij hebben bijna een uur pogingen ondernomen om het leven van beide meisjes te redden, echter tevergeefs.
Medewerksters van het buro slachtofferhulp en een crisisteam van het Riagg zijn ter plaatse geweest en hebben aan badgasten, personeel en familieleden geestelijke bijstand verleend.
De technische en tactische recherche van de politie stellen een onderzoek in naar de toedracht van het tragisch ongeval.