Ingezonden persbericht


913071.jpg 913136.gif

Kahuna Telecom van start onder leiding van Rob Fechter

Virtual Telco combineert spraak- en datadiensten

Amersfoort, 16 augustus 2002 Kahuna heeft Rob Fechter (43) aangetrokken om leiding te geven aan de business unit Kahuna Telecom. Fechter gaat tevens deel uitmaken van het management team van de Kahuna Group, winnaar van de ICT Company Award 2002. Hiervoor was Fechter Manager Indirect Sales bij de ter ziele gegane telecomprovider Novaxess. De benoeming gaat in op 1 september aanstaande.

Kahuna Telecom treedt op als service provider op het gebied van spraak en datacommunicatie (DSL) en richt zich op bedrijven in het middensegment. Deze kunnen hun communicatiemanagement outsourcen bij Kahuna Telecom. Kahuna Telecom treedt op als reseller van diverse leveranciers van telefonie en DSL en levert toegevoegde waardediensten, zoals inkoop, billing, security en beheer. Bedrijven maken zich zorgen over de continuïteit van hun telecombedrijven. Onze klanten hoeven zich niet druk te maken over de keuze van de provider en over de beste prijs-prestatieverhouding op de markt; die sores nemen wij ze uit handen. Bovendien zijn ze goedkoper uit: de volumekortingen die we van de telefoniebedrijven krijgen, geven we door aan onze klanten. Datacommunicatie via DSL is sowieso veel goedkoper dan via huurlijnen, zegt Fechter. Kahuna Telecom gaat toegevoegde waarde leveren op het gebied van informatievoorziening (factuur online), prepaid communicatie en informatiebeveiliging (managed security).

Fechter gaat van start met zes medewerkers. Hoe denkt hij de concurrentie in deze volle markt te verslaan? Er zijn veel partijen, maar nauwelijks concurrenten. Het fenomeen service provider kennen we vooral uit de GSM-wereld, maar is in de markt van spraak via het vaste net en datacommunicatie nog nauwelijks doorgedrongen. Bovendien zie je dat de grote telefoonbedrijven overstappen op een indirect salesmodel, en daar springen wij als reseller op in. Tegelijkertijd zijn klanten huiverig zijn om zich volledig uit te leveren aan één aanbieder, met alle onzekerheden van dien. Wat dat betreft was het omvallen van KPNQwest traumatisch. Door met ons in zee te gaan, hoeven ze zich geen zorgen te maken of hun telecomprovider niet aan zijn schuldenlast bezwijkt en ze in de kou laat staan. Wij werken met een aantal partijen. Onze klanten hoeven dus niet voortdurend te shoppen om de voor dat moment beste prijs-prestatieverhouding te vinden. Dat doen wij voor ze. De voordelen geven we door.

Waarom heeft Fechter gekozen voor Kahuna? Kahuna is een spannend en gezond bedrijf. Het heeft met reden de ICT Company Award 2002 gewonnen. Het management heeft de moed om in deze moeilijke tijden met iets nieuws te beginnen. Bovendien zijn de overige activiteiten van Kahuna complementair met de communicatiediensten die we aan het opstarten zijn. Daardoor zijn we in staat een compleet aanbod te verzorgen, aldus Fechter.. Directeur van Kahuna Rhett Oudkerk Pool: Fechter is de juiste man op het juiste moment. We zijn al langer bezig met de ontwikkeling van Kahuna Telecom; zijn komst geeft een enorme impuls. Hij brengt natuurlijk een macht aan technische en commerciële ervaring mee, opgedaan bij KPN Telecom en later bij Novaxess. We hebben er met zijn allen echt zin in ook van Kahuna Telecom een succes te maken.

Over Kahuna

Kahuna ondersteunt organisaties die zaken willen doen via internet. Kahuna Network Solutions ontwikkelt en beheert de snelle, veilige en 100% beschikbare infrastructuur die daarvoor nodig is. Kahuna is in Nederland marktleider op het gebied van managed security. Kahuna Business Solutions helpt organisaties met het managen van hun e-mail- en webself-serviceklantcontacten via het Internet. Kahuna levert een uitgebreide reeks aan eCRM-oplossingen, doorgaans op basis van Kana-producten. Kahuna onderscheidt zich doordat het bedrijf de oplossingen voor de opdrachtgever ook kan beheren (outtasking). De klant koopt dus geen complexe technologie maar toepasbare functionaliteit. Kahuna Telecom beheert de spraak en datacommunicatie voor bedrijven door telefonie en DSL te leveren met toegevoegde waarde.

Opdrachtgevers van Kahuna zijn onder meer Airmiles, @Home, Belastingdienst, Gemeente Eindhoven, IB-Groep, KPN Callcenters, Ohra en Wehkamp. Kahuna is een puur Nederlands bedrijf met internationale ambities. Kahuna is in 1997 opgericht door Rhett Oudkerk Pool (34). Kahuna heeft 20 consultants in dienst. Het bedrijf is gevestigd in Amersfoort.

Ga voor meer informatie naar www.kahuna.nl

Perscontacten

Theo Loth

Loth Content & Consultancy

+31 (0) 653 497 173

theo.loth@loth.nl