Pharming Group N.V

Pharming halfjaar resultaten 2002

Pharming rapporteert kostenreductie van ruim 80% en een netto winst van EUR 0.5 miljoen

Leiden, 16 augustus, 2002. Pharming Group N.V. (Euronext: PHAR; "Pharming" of "het bedrijf") maakt vandaag de financiële resultaten bekend over het eerste halfjaar (H1) 2002.

Gedurende het eerste halfjaar van 2002 verminderde Pharming de kosten met meer dan 80% van EUR 16,1 miljoen in H1 2001 naar EUR 2,9 miljoen voor deze periode. De inkomsten van het bedrijf ten bedrage van EUR 1,5 miljoen bestaan uit opbrengsten van in licentie gegeven patenten. Er waren geen inkomsten uit hoofde van samenwerkingsverbanden en subsidies. Daarnaast profiteerde Pharming, voor een bedrag van EUR 2,3 miljoen, van de verkoop van de dochteronderneming ProBio, Inc. en van de definitieve schikking inzake vorderingen van Genzyme Corporation. Het netto resultaat van Pharming is hierdoor dramatisch verbeterd naar een winst van EUR 0,5 miljoen in H1 2002, vergeleken met een verlies van EUR 16,9 miljoen in H1 2001.

"De positieve resultaten van het eerste halfjaar van Pharming tonen duidelijk het succes van de invloeden van ons nieuwe business plan en het turnaround model," zegt Dr. Francis Pinto, CEO van Pharming. "We verwachten door te kunnen gaan met de versnelde ontwikkeling van onze innovatieve producten, de surséance van betaling te beëindigen en in de tweede helft van 2002 goede productie-ontwikkelingen en financiële resultaten te boeken.

De kostenverminderingen van het bedrijf zijn behaald zonder afbreuk te doen aan de kernactiviteiten. Pharming vermeldde gedurende H1 2002 de succesvolle afronding van fase 1 klinische testen van het product recombinant hC1 Remmer voor Erfelijk Angio-oedeem en bereidt thans een Fase II studie voor. Pharming heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt met haar andere producten en realiseerde productiemogelijkheden op grote schaal voor deze recombinante eiwitten. Ook was Pharming in staat haar technologische positie te verbeteren dank zij de herstructurering van de relatie met ProBio en door het opzetten van een wederzijdse licentie-overeenkomst met GTC Biotherapeutics.

Op 26 september 2002 is een crediteuren-vergadering gepland teneinde overeenstemming te bereiken met de crediteuren en daarmee de surséance van betaling te beëindigen. De bewindvoerder heeft een voorstel verzonden aan crediteuren, waarop inmiddels door de meesten positief werd gereageerd.

Hoogtepunten van H1 2002


· Succesvolle afronding van een Fase 1 klinische studiet van recombinant hC1 Remmer voor Erfelijk Angio-oedeem
· Wederzijdse licentie-overeenkomst getekend met GTC Biotherapeutics
· Verkoop van dochteronderneming ProBio, Inc afgerond
· Publicatie van een wetenschappelijk artikel over Pharming's productie-technologie in Nature Biotechnology
· Consolidatie van de notering van het aandeel Pharming op Euronext
· Succesvolle afronding van het herstructureringsplan met de nadruk op kernproducten en kostenreductie
· Versterking van management en toezicht op het bedrijf door de benoemingen van een nieuwe Raad van Commissarissen, nieuwe CEO en Financieel Directeur, en een sterk senior management team.
Bedrijfsprofiel
Pharming Group N.V. richt zich op de ontwikkeling, productie en wereldwijde commercialisering van humane therapeutische eiwitten voor niet of moeilijk behandelbare ziekten. Pharming heeft producten in ontwikkeling voor genetische defecten, bloed-gerelateerde aandoeningen, infectie- en ontstekingsziekten, bot- en weefselschade, en chirurgische en traumatische bloedingen. Pharming's gepatenteerde technologieën omvatten de productie van biofarmaceutica in de melk van transgene dieren, alsmede de zuivering van biofarmaceutica uit melk, formulering en toepassing van deze biofarmaceutica. Aanvullende informatie is verkrijgbaar op Pharming's website: http://www.pharming.com

Dit persbericht bevat vooruitzichten en verwachtingen waarvan de uitkomsten afhankelijk zijn van bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren die tot gevolg zouden kunnen hebben dat uiteindelijke resultaten, prestaties en/of doelstellingen van het bedrijf wezenlijk kunnen afwijken van de resultaten, prestaties en/of doelstellingen zoals uitgedrukt of bedoeld in deze vooruitzichten en verwachtingen.

Contact:

Europe: USA:
Rein Strijker Samir Singh
Pharming Group N.V. Pharming Group N.V.
T: + 31-(0)71-524-7406 T: + 1-908-720-6224

STATEMENT OF OPERATIONS
At June 30, 2002

BALANCE SHEET
At June 30, 2002

CASH FLOW
As of June 30, 2002