Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 16-08-2002 11.00 uur Berichten van vrijdagmorgen
Dirk Neef, 0522 - 27 4015 of 06 - 51 557 950

Tot maandagmorgen 08.00 uur verzorgt Dirk Neef de persberichten van politie Drenthe en is tevens het eerste aanspreekpunt voor de pers.

Bromfietser onder invloed
HOOGEVEEN - Op de Schoklandstraat in Hoogeveen hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 32 jr. bromfietser uit die plaats aan. De man had gedronken. De ademanalyse toonde een alcoholgehalte aan van ongeveer 1 promille.

Vernieler aangehouden
MEPPEL - Op de Osseweide in Meppel hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 18 jr. jongeman uit die plaats aan. Hij had kort daarvoor een ruitje ingeslagen van een woning aan deze straat. De man had behoorlijk gedronken en had in de woning wat problemen veroorzaakt. Daarom moest hij er uit en vernielde vervolgens het ruitje.

Rijbewijs kwijt
ASSEN - De politie in Assen vorderde in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs in van een 41 jr. man uit die plaats. De man werd rijdend in een auto gecontroleerd op de Roerdompstraat in Assen. Hij had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,6 promille. En bij een alcoholgehalte van meer dan 1,3 promille wordt altijd het rijbewijs ingevorderd.

Auto gestolen
MEPPEL - Vanaf een parkeerplaats aan de Reggersweg in Meppel is donderdagmiddag een blauwe Opel Kadett gestolen. De auto werd daar omstreeks 13.30 uur afgesloten achtergelaten door een 42 jr. vrouw uit Wolvega. Toen zij kort na 15.00 uur terugkwam was de auto weg.

Inbreker aangehouden
EMMEN - De bewoner van een woning aan de Burgemeester Tijmesstraat in Emmen hield in de nacht van donderdag op vrijdag een inbreker aan. De bewoners hoorden lawaai en troffen hierna de inbreker aan in de keuken. De man, een 19 jr. inwoner van Emmen, was de woning binnengedrongen door een raampje open te breken Hij is voor nader onderzoek ingesloten..

Autoruit ingeslagen
MEPPEL. Doordat getuigen een goed signalement gaven kon de politie in Meppel donderdagavond een 31 jr. man aanhouden die kort daarvoor een autoruit had ingeslagen. De auto stond geparkeerd op het Slotplantsoen. De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, verklaarde tegenover de politie dat hij de ruit had ingeslagen omdat hij zijn agressie even kwijt moest. Na verhoord te zijn is hij op vrije voeten gesteld.