TEMPO-TEAM

Tempo-Team: meer scholingsmogelijkheden uitzendkracht

Amsterdam, vrijdag 16 augustus 2002

Tempo-Team gaat intensiever samenwerken met Stichting Centrum Vakopleiding. Op 11 september tekenen beide organisaties de overeenkomst. Tempo-Team verwacht door het vergroten van het opleidingsaanbod interessant te zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Nog steeds zit een groot aantal potentiële uitzendkrachten langs de kant. Het uitzendbureau hoopt deze groep inactieven met extra scholing niet alleen te interesseren voor een uitzendbaan, maar hoopt deze groep tevens langer aan zich te binden. Tempo-Team gaat bij het opleidingsinstituut vooral kandidaten opleiden voor administratief secretariële functies.

Met de overeenkomst speelt Tempo-Team in op de veranderende arbeidsmarkt. 'Bedrijven zoeken weer naar mensen met kennis. Tot voor kort waren bedrijven vooral geïnteresseerd in korte praktijkgerichte opleidingen. De vaardigheden moesten direct toepasbaar zijn. Zo verdwijnt langzaam veel theoretische kennis van de werkvloer', zegt Saskia de Jong opleidingsadviseur bij Tempo-Team.

Bovendien vergroot de samenwerking de arbeidsmarktkansen voor laaggeschoolde jonge mensen en langdurig werklozen. Wanneer het uitzendbureau een vacature heeft waarvoor specifieke kennis vereist is, kan de uitzendkracht een aanvullende opleiding worden aangeboden.

Eerder onderzoek van Tempo-Team wees uit dat uitzendkrachten die een opleiding volgen minder ziek zijn en langer voor het uitzendbureau blijven werken.

Keuze
'We hebben voor het Centrum Vakopleiding gekozen, omdat zij praktijk en theorie combineren. Zij werken met een gesimuleerde praktijkomgeving waarin de cursist direct kennis maakt met de praktijk van alledag', aldus De Jong. Tempo-Team leidt ook flexwerkers op bij onder meer NIBE-SVV, VTL en Elzevier. Voor functies in horeca en catering gaan flexwerkers naar het 'eigen'Horeca College.


Noot voor de redactie,