Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-08-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.25 uur

Verkeerscontroles

MONTFOORT / MAARSSEN De politie heeft op donderdag 15 augustus op meerdere plaatsen verkeerscontroles gehouden.

Tussen 09.30 uur en 10.45 uur werd op de Provincialeweg N 228 in Montfoort gecontroleerd. Elf bestuurders werden bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel en één voor een verlopen APK.

In de avonduren werd gecontroleerd op de Herenweg en de Gageldijk in Maarssen. Vier bestuurders droegen geen autogordel en werden bekeurd.

Hennepplantage

DE HOEF De politie heeft op donderdag 15 augustus een hennepplantage ontmanteld.

Rond 15.30 uur werd een onderzoek ingesteld in een woning aan De Hoef Westzijde. In de woning werd een hennepplantage met in totaal ongeveer 700 planten aangetroffen. Alle planten en de kweekapparatuur zijn in beslag genomen. In de woning werd een 39-jarige man uit Mijdrecht aangehouden.

Winkeldief

WOERDEN Op donderdag 15 augustus werd een man op winkeldiefstal betrapt. Hij wist te ontkomen, maar kon later worden aangehouden.

Rond 16.15 uur zag een medewerker van een winkel aan het Tournoysveld dat een klant een tiental levensmiddelen uit de schappen pakte en in zijn tas stopte. Vervolgens liep de man langs de kassa, zonder de artikelen af te rekenen. De medewerker en een getuige hielden de man buiten de winkel staande en pakten de tas. De verdachte ging er daarop vandoor. De tas met gestolen boodschappen bleven achter.

In de winkel werden de beelden van de beveiligingscamera bekeken. Een politieman herkende de verdachte als een 23-jarige man uit Woerden. De verdachte kon even later in de buurt worden aangehouden. Hij is in het politiebureau ingesloten.

Man redt leven buurman

HARMELEN Op donderdag 15 augustus heeft een man zijn buurman van de verdrinkingsdood gered.

Rond 16.40 uur zaten een 48-jarige man en zijn 47-jarige vrouw in hun tuin aan de Breudijk. Plotseling hoorden zij een harde plons en een hoop geproest en gespartel. Zij gingen direct kijken en zagen dat hun 81-jarige buurman voorovergebogen in een waterpartij dreef en dat zijn vrouw wanhopig hem vanuit een bootje probeerde te redden, hetgeen niet lukte. De 48-jarige man bedacht zich geen moment en sprong in het water. Ondanks een grote hoeveelheid waterplanten lukte het hem met hulp van zijn 47-jarige vrouw met veel moeite de man op het droge te brengen. Het slachtoffer kwam weer bij kennis en moest enkele malen overgeven. De man is per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Dankzij het zeer kordate optreden van het echtpaar uit Harmelen werd het leven van de man gered.

Kamikazehond
WILNIS Op donderdag 15 augustus hield een hond er een zeer gevaarlijke vrijetijdsbesteding op na.

Rond 20.40 uur zag een bewoner van Wilnis dat op de Wilnisse Zijweg een zwart witte Border Collie reu elke keer als een auto passeerde, voor die auto sprong. Dankzij het remmen van de automobilisten ging dat tot op dat moment goed, maar om te voorkomen dat het dier daadwerkelijk door een auto zou worden aangereden, hield de Wilnisser het dier vast. Op verzoek van de politiemensen heeft hij in afwachting van de dierenambulance de kamikazehond vastgehouden. Het personeel van de dierenambulance heeft de hond meegenomen.