Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-08-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 10.45 uur

Aangehouden voor diefstal motor

UTRECHT Een 23-jarige man uit Utrecht is afgelopen nacht aangehouden op verdenking van diefstal van een motor. De motor was recent gestolen in Vianen.

De politie kwam de verdachte op het spoor naar aanleiding van opvallend rijgedrag door twee bestuurders van motorfietsen. Die reden met hoge snelheid over de Marnixlaan en trachtten aan een controle te ontkomen. De bestuurders konden niet meer achterhaald worden, maar omdat de 23-jarige was herkend, werd postgevat bij zijn woning en kon alsnog worden getraceerd.

Toen na onderzoek in de schuur bleek dat de motorfiets in Vianen was gestolen, werd de 23-jarige aangehouden. In de schuur stond nog een andere motorfiets waarvan de kentekenplaat ontbrak. Ook deze werd ook inbeslaggenomen en een nader onderzoek wordt ingesteld.

Te veel op

UTRECHT De politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag een alcoholcontrole op de Vondellaan.

Twee bestuurders werden met een slok te veel op aangehouden. Een veertigjarige Utrechtse blies rond 00.30 uur 1,1 promille. Nog geen half uur later blies een 28-jarige Utrechter eveneens 1,1 promille. Beiden kregen een proces-verbaal.

Aangehouden voor inbraak in auto

UTRECHT Een 41-jarige man uit Utrecht is donderdagmiddag aangehouden op verdenking van een inbraak in een auto op de Wittenvrouwensingel.

Politiemensen spraken de Utrechter aan toen zij hem onder verdachte omstandigheden aantroffen met in zijn bezit diverse plastictassen met daarin een autoradio en een tiental CDs. Vrijwel direct bekende de Utrechter deze gestolen te hebben uit de bewuste auto en ook bleek dat nog twee andere autos opengebroken waren op de Wittenvrouwensingel.

Na afronding van het onderzoek mag de man zich verantwoorden bij de rechtbank.

Aangehouden voor openlijke geweldpleging

UTRECHT Twee Utrechters van 19 en 20 jaar zijn donderdagavond aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en belediging.

Het incident vond plaats op de Lange Elisabethstraat. Volgens de verklaring van een 33-jarige vrouw uit Utrecht was zij belaagd met de inhoud van glaswerk en wist zij een gegooide asbak ternauwernood te ontwijken.

De twee zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Woninginbreker aangehouden
UTRECHT De politie hield donderdagavond rond 22.15 uur een 28-jarige inwoner van Utrecht aan die had ingebroken in een woning aan de Duurstedelaan.

Na de melding van de woninginbraak trof de politie de inbreker niet meer in de woning aan. Wel werd in de directe omgeving de 28-jarige man aangetroffen. Aan de hand van aangetroffen sporen vermoedde de politie dat dit de inbreker was, waarop de man werd aangehouden.

De man zit vast voor verhoor; de politie heeft de zaak in onderzoek.

Vechtpartij Oudegracht
UTRECHT Donderdagavond rond 23.15 uur ontstond een vechtpartij aan de Oudegracht. De vechtpartij zou zijn ontstaan toen enkele bezoekers toegang tot een uitgangsgelegenheid werd geweigerd. Een 28-jarige Utrechter liep klappen op en deelde ze zelf ook uit. Vervolgens bemoeiden anderen zich met die vechtpartij. Er werden twee mannen aangehouden, twee inwoners van De Meern van 21 jaar. Zij konden het politiebureau na verhoor verlaten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Uitdagen ten einde
UTRECHT Donderdagavond was de laatste Uit-dag voor de nieuwe studenten. Het feest op het Vredenburg zou om middernacht gestopt zijn. Gezien de organisatie tegen middernacht niet reageerde op aanmaningen van de politie om af te bouwen, zette de politie het geluid precies om middernacht uit. De feestvierders verspreidden zich snel over de stad en hadden een gezellige nacht.

De Uitdagen gedurende de gehele week zijn verder redelijk verlopen. Er waren wel gedurende de week klachten over geluidsoverlast. Er kwamen deze week zon 3.000 nieuwe studenten naar Utrecht. Gemiddeld waren er elke dag zon twintig activiteiten.

De politie behoefde gedurende deze week geen extra personeel in te zetten. Met het regulier geplande personeel werd ruim 170 mensuren specifiek besteed aan toezicht op de Uitdagen. Er werden zon zeventig bekeuringen uitgeschreven voor diverse feiten.

Daarnaast besteedde de politie veel tijd om de nieuwe inwoners op de hoogte te brengen dat zakkenrollers juist gedurende dergelijke dagen zeer actief zijn en zeker niet ingaan op het kopen van fietsen op straat omdat deze vaak gestolen blijken te zijn.