Ingezonden persbericht

Persbericht

Siebel ERM levert complete learning-applicaties om de competentie van personeel te vergroten

SAN MATEO, Californië - 16 augustus 2002 - Siebel Systems, Inc. (Nasdaq: SEBL), leverancier van eBusiness-applicatiesoftware, heeft aangekondigd dat de learning-applicaties in Siebel Employee Relationship Management (ERM) vooraanstaande, wereldwijd opererende bedrijven helpen de competentie van hun personeel systematisch te vergroten. Dankzij de sterke combinatie van Siebel ERM eTraining en Siebel ERM Distance Learning kunnen bedrijven al hun trainingsactiviteiten centraal beheren en de vaardigheden van hun personeel sneller en kosteneffectiever vergroten door de combinatie van leren op afstand en opleidingen onder leiding van een docent en via het web. Dankzij de nauwe integratie in Siebel ERM van training, prestatiemanagement en analyse-functionaliteit kunnen bedrijven de doeltreffendheid van het opleidingsprogramma monitoren; opleidingen en prestaties met elkaar in verband brengen en opleidingsplannen en opleidingsdoelstellingen implementeren die een directe invloed hebben op de prestaties van de individuele medewerker en van het bedrijf als geheel.

Compleet Learning Management System (LMS)
Met het complete learning management system (LMS) van Siebel ERM kunnen organisaties systematisch en kosteneffectief investeren in de vaardigheden van hun personeel. Bedrijven kunnen de vaardigheden van iedere medewerker bijhouden, opleidingsplannen afstemmen op het carrièrepad van iedere afzonderlijke medewerker en opleidingsinvesteringen afstemmen op de prestaties. In het onderzoeksrapport van maart 2002 van de Aberdeen Research Group 'Employee Relationship Management: Siebel Enters New Domain with HCM Applications' () staat: "LMS van Siebel ERM is een compleet systeem voor het beheren van de cursusregistratie en de training van de medewerkers met de diepte en de breedte van andere LMS-en die op de markt verkrijgbaar zijn."

"Wij hebben de trainingapplicaties van Siebel ERM in minder dan een week ingevoerd. Dankzij de snelle invoering en optimale functionaliteit konden wij de administratieve kosten aanzienlijk verminderen. De voortdurende ondersteuning die Siebel Systems geeft, is van wereldklasse," aldus Jim Lania, Applicatiemanager, Alcatel Internetworking. "De trainingapplicaties van Siebel ERM zijn instrumenteel geworden voor het bieden van de opleidingen die noodzakelijk zijn voor onze medewerkers en klanten om hun werk goed te kunnen doen."

Siebel ERM bevat een reeks functies voor het managen van trainingen om de bedrijfsprestaties te verhogen. Nieuwe functionaliteit biedt organisaties de volgende mogelijkheden:
* Centraal opleidingsbeheer- Siebel eTraining biedt een complete learning-managementoplossing voor om alle opleidingsprogramma's aan te bieden en te managen. De centrale cursusregistratie en het centraal volgen van de inschrijvingen biedt een compleet beeld van alle opleidingsprogramma's binnen de organisatie.
* Kosteneffectieve scholing via het web- Siebel Distance Learning is een tool voor opleidingen waarmee docenten via het web live interactieve trainingen kunnen geven. Gebruikers kunnen on-demand deelnemen aan de training zonder dat ze reiskosten hoeven te maken of hun werkplek hoeven te verlaten.
* Krachtig trainingmanagement- Siebel eTraining en Siebel Distance Learning bieden trainingmanagers en docenten diverse managementtools, zoals rapporten over mondelinge en schriftelijke overhoringen, chatverslagen en aanwezigheid, om het trainingsplan en de doeltreffendheid van de training te evalueren.
* Trainingen geïntegreerd in bedrijfsapplicaties- De trainingapplicaties van Siebel zijn geheel geïntegreerd in de gehele applicatiesuite van Siebel ERM. Hierdoor hebben medewerkers eenvoudig toegang tot de trainingen als onderdeel van hun dagelijkse werkzaamheden. Zo hebben zij toegang tot nieuwe productinformatie, kunnen zij een aangepaste bedrijfsprocedures naleven of aan hun persoonlijke doelstellingen werken. Bovendien is Siebel ERM van meet af aan opgebouwd om in heterogene omgevingen gebruikt te worden en om de integratie te ondersteunen via Universal Application Network. Hierdoor worden organisaties niet alleen in staat gesteld om trainingapplicaties te integreren in ERM-applicaties, maar ook in frontoffice-, backoffice-, PZ- en honderden andere applicaties.
"Gezien de huidige dynamische marktcondities en het uitdagende economische klimaat zien bedrijven zich genoodzaakt hun personeel frequent bij te scholen en van nieuwe hulpmiddelen te voorzien," zegt Stacey Lawson, Vice-President en General Manager Siebel ERM. "Bedrijven die snel kunnen herkennen welke vaardigheden ontbreken en medewerkers snel kosteneffectief kunnen bijscholen, hebben een aanzienlijk concurrentievoordeel. Helaas zijn de meeste bedrijven niet in staat om hun vaardigheidseisen en trainingsinvesteringen bij te houden en te beoordelen. Siebel ERM stelt onze klanten in staat systematisch in die trainingen te investeren die de prestaties van het personeel vergroten, om voor iedere situatie de meest productieve en meest kosteneffectieve training te bieden en om tijdrovende en kostbare administratieve activiteiten te vervangen door een zelf-service trainingsomgeving ."

On-demand trainingen vergroten de tevredenheid van de medewerker, de partner en de klant Gebruikers hebben gemakkelijk toegang tot Siebel eTraining en Siebel Distance Learning vanuit alle Siebel eBusiness Applications, waardoor bedrijven het trainen van hun medewerkers, partners en klanten over de hele wereld centraal kunnen beheren. Door medewerkers, klanten en partner on-demand kosteneffectieve opleidingen te bieden voor meerdere landen en via verschillende methoden, vergroot je niet alleen de tevredenheid van de medewerkers, klanten en partners, maar verklein je ook de tijd tussen de productrelease en de effectieve verkoop. Dit is vooral van belang voor bedrijven met grote, complexe of snel veranderende productlijnen.

"Siebel Systems is een speler met het potentieel om het spel op de eLearning-markt te veranderen. Naast de kern-eLearning-systemen van Siebel ERM, waaronder een LMS en een virtueel klaslokaal om gebruikers op afstand les te geven, hanteert Siebel Systems een unieke aanpak door te garanderen dat de leermomenten en applicaties daadwerkelijk geïntegreerd zijn met de dagelijkse activiteiten van de medewerker en de bedrijfsapplicaties die hen ondersteunen," zegt Brandon Hall, Ph.D. bij brandon-hall.com. "eLearning-kopers zijn bereid om trainingsoplossingen te integreren in andere bedrijfsapplicaties en om tools zoals Siebel Analytics te benutten om de invloed van de traingen op de feitelijke werkprestaties en bedrijfsresultaten te evalueren. Dit is iets wat aanbieders van plaatselijke oplossingen op de LMS-markt eenvoudigweg niet kunnen bieden. Net zo belangrijk is de expertise van Siebel Systems op het gebied van technische applicatie-integratie, zodat er voldoende onderlinge integratie bestaat tussen trainingapplicaties en oplossingen van derde partijen."

Over Siebel ERM
Siebel ERM helpt bedrijven de bedrijfsactiviteiten optimaal uit te voeren door organisaties snel op één lijn te brengen rondom hoofddoelstellingen en de prestaties van bedrijfsunits en medewerkers te vergroten. Met meer dan 25 complete, volledig geïntegreerde standaard applicaties voor executives, managers en medewerkers, wordt Siebel ERM beschouwd als de breedste en diepste serie ERM-applicaties.

Over Siebel Systems
Siebel Systems Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van eBusiness-applicatiesoftware. Siebel Systems biedt een geïntegreerde reeks van eBusiness-applicaties die verkoop, marketing en customer service mogelijk maakt via alle kanalen, zoals het web, call centers, directe verkoop, en indirecte afzetkanalen (zoals winkels en dealernetwerken). Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan 37 landen. Meer informatie is te vinden op www.siebel.com.

Siebel is een merknaam van Siebel Systems Inc. en is geregistreerd in een aantal landen. Alle andere genoemde product- en bedrijfsnamen zijn het eigendom van hun geregistreerde eigenaren en worden uitsluitend voor identificatiedoeleinden genoemd. Met uitzondering van de hier genoemde historische informatie, bevat dit persbericht op de toekomst gerichte uitspraken die risico's en onzekerheden met zich meebrengen. Het succes van de overeenkomsten en producten die hier beschreven zijn, evenals de toekomstige operationele resultaten van Siebel Systems Inc. kunnen afwijken van de resultaten die in de toekomstgerichte uitspraken zijn besproken of voorspeld als gevolg van een reeks van factoren waaronder - maar zich niet beperkend tot - risico's die gerelateerd zijn aan nieuwe versies en nieuwe producten, de beschikbaarheid van producten en diensten van Siebel Systems, de implementatie van producten en diensten, het bestaan van fouten of defecten in producten, snelle technologische veranderingen, afhankelijkheid van Internet, een significante toename van huidige en verwachte nieuwe concurrentie en de noodzaak om de distributie van producten en diensten uit te breiden. Meer informatie over mogelijke factoren die de financiële resultaten van Siebel Systems Inc. kunnen beïnvloeden, zijn opgenomen in het jaarverslag van Siebel Systems (Formulier 10-K), kwartaalrapportages (Formulier 10-Q) en andere gedeponeerde informatie bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission die beschikbaar zijn op www.sec.gov. Siebel Systems neemt niet de verplichting op zich de informatie in dit persbericht te actualiseren.

Meer informatie:
Sandra Wasseur
Marketing Director Northern Europe
Siebel Systems Benelux
Telefoon: 020-5401000