Politie Midden- en West Brabant

PERSBERICHTEN DISTRICT TILBURG

Datum: 16/8/2002
Auteur: Rob Luijten

Agent breekt neus bij aanhouding

TILBURG Een 29 jarige Tilburgse politieman is bij de aanhouding van een 18 jarige Tilburger gewond geraakt. Bij de aanhouding brak hij zijn neus en liep hij een gezwollen lip op. De aanleiding voor de aanhouding was een overlastmelding van een groep van zon 10 a 15 jongeren in de speeltuin aan het Bodehof in Tilburg. Toen de agenten daar rond 22.30 uur arriveerden wilde zij de namen van de aanwezige jongen (leeftijden meest rond de 18 jaar) noteren. Een van hen wilde zijn naam niet opgeven en tijdens deze discussie raakte de gemoederen wat verhit. Toen de agent vervolgens de onbekende jonge man naar een rustiger gebied in de buurt van de politieauto wilde dirigeren, werd hij gevolgd door de 18 jarige verdachte. Deze sloeg de agent enkele malen in zijn zij. Dit was voor de agent aanleiding om de verdachte aan te houden. Deze pleegde echter hevig verzet en raakte in een gevecht gewikkeld met de agent. De tweede agent moest ook de andere jongen op afstand houden om te voorkomen dat ook zij zich in het gevecht zouden mengen. De vechtende agent wist met grote moeite de verdachte onder controle te houden totdat er assistentie van andere politieagenten kwam. In het ziekenhuis werd later een gebroken neus geconstateerd en een hevig gezwollen lip. Bovendien raakte de bril en horloge van de agent zwaar beschadigd. De verdachte is ingesloten.

Poging inbraak in garage, verdachten aangehouden

TILBURG Nadat de politie een melding had gekregen dat twee mannen probeerden in te breken in een garage aan de Zoom in Tilburg, troffen zij vannacht om 0045. Uur op weg daar naar toe twee mannen aan die aan het signalement voldeden. Bovendien zagen de agenten dat een van hen een schroevendraaier probeerde te verstoppen. Bij de fouillering van de mannen werd een zaklamp aangetroffen. Het tweetal, Tilburgers van 31 en 34 jaar oud, werd ingesloten en onderzocht wordt of zij deze nacht nog meer (pogingen tot) inbraken op hun geweten hebben gehad.

Geen hemgat in het hoofd

TILBURG Bij een valpartij van een bromfietser, afgelopen nacht om
01.20 uur raakte de bestuurder gewond aan het hoofd. De politie kreeg rond die tijd een melding van een ongeval op de Rijnstraat. Daar bleek dat er bromfietser onderuit gegleden was. Er waren geen andere betrokkenen. De bestuurder (personalia onbekend) had echter geen helm gedragen en het gevolg was dat hij zich met een flink gat in zijn hoofd onder doktersbehandeling moest stellen.

Verdachte van brandstichting aangehouden

TILBURG Bij een brand in een auto, afgelopen nacht rond de klok van
02.50 uur in de Bijsterveldelaan, heeft de politie een 44 jarige Tilburger aangehouden op verdenking van brandstichting. Bij aankomst van de politie bleek dat de auto van een bewoner uit de Bijsterveldelaan in brand stond. Uit het verleden was bekend dat deze bewoner al geruime tijd een conflict heeft met de verdachte. Daarbij werd door de verdachte al vaker gedreigd schade toe te brengen aan het slachtoffer. Omdat niet uitgesloten kon worden dat de verdachte deze dreigementen ditmaal ook echt tot uitvoering had gebracht werd hij aangehouden.