Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave vrijdag 16 augustus 2002

* BRAND IN BEJAARDENTEHUIS
MAASSLUIS - Door nog onbekende oorzaak brak donderdagavond omstreeks half zeven brand uit in een bejaardentehuis aan de Arthur van Schendelstraat. Hierdoor raakten uiteindelijk veertien woningen in het bejaardencentrum beschadigd. Een aantal bewoners werd geëvacueerd. De bewoners werden opgevangen in een nabij gelegen gebouw. De GGD behandelde zes personen met ademhalingsproblemen. Drie van hen werden overgebracht naar het Holyziekenhuis voor verdere behandeling. De brandweer, die het alarm middelbrand gaf, bluste de brand. Tien woningen zijn vooralsnog onbewoonbaar.


* VERKRACHTING ONDER BEDREIGING VAN VUURWAPEN

VLAARDINGEN - Vrijdagmorgen omstreeks ''n uur werd een 19-jarig meisje onder bedreiging van een vuurwapen verkracht in een parkje naast de Westlandseweg. Het slachtoffer liep in eerste instantie samen met een vriendin naar huis. Die vriendin ging haakte op de Westlandseweg af, waarna het slachtoffer alleen verder ging richting haar huis. Ter hoogte van het zwembadcomplex de Kulk werd het meisje vastgegrepen door een man, waarna hij met haar bij het talud naar beneden ging en haar vervolgens onder bedreiging verkrachtte. De afdeling Jeugd en Zedenzaken van het district Waterweg stelt een nader onderzoek in.


* INBREKER OP HETERDAAD AANGEHOUDEN
Vrijdagochtend werd een 40-jarige man uit Dordrecht op heterdaad betrapt tijdens een inbraak in een flatgebouw aan de Groene Tuin. Een 33-jarige bewoonster hoorde iemand lopen op haar balkon en waarschuwde de politie. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen was de man nog steeds in de flat. De man kon na een kort onderzoek in het gebouw worden aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van een portemonnee, buitgemaakt tijdens een inbraak bij een 50-jarige bewoonster in hetzelfde gebouw.


* VROUWEN BEROOFD VAN TAS
In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks twee uur werden op de Slaak twee vrouwen 21- en 22-jaar oud en afkomstig uit Rotterdam, beroofd. Beide vrouwen werden belaagd door twee mannen die op een scooter kwamen aanrijden. De twee slachtoffers werden bedreigd met een mes en moesten hun tas afgegeven. E'n van de vrouwen kreeg nog een vuistslag in haar gezicht omdat zij in eerste instantie weigerde haar tas af te geven. Hierna reden hun belagers weer weg op de scooter.

Avonduitgave donderdag 15 augustus 2002

* 52-JARIGE MAN ERNSTIG GEWOND NA ARBEIDSONGEVAL

Donderdagochtend rond half negen raakte een 52-jarige man uit Renkum ernstig gewond tijdens een arbeidsongeval in een hotel aan het Schouwburgplein. De man, werkzaam voor een schoonmaakbedrijf, verwijderde een putdeksel, waarin hij door nog onbekende oorzaak een val van zo'n vier meter maakte. Hij liep daarbij hoofd- en rugletsel op. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.


* 17-JARIGE JONGEN ZWAARGEWOND NA JOYRIDING

Donderdagochtend omstreeks half negen vond er in de Vierambachtsstraat een aanrijding tussen een personenauto en een tram plaats. De 17-jarige bestuurder van de personenauto uit Rotterdam raakte hierbij zwaar gewond. De jongen werd met een spoedtransport door GGD-personeel overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Het slachtoffer reed in de Vierambachtsstraat toen hij de macht over het stuur verloor. Als gevolg hiervan schoot hij de weg af en kwam terecht op de trambaan waar net een tram reed. Brandweerpersoneel haalde de jongen uit de auto die opengeknipt moest worden. Het slachtoffer had zonder toestemming de auto van zijn moeder meegenomen.


* START CAMERATOEZICHT WEST-KRUISKADE
In het kader van een intensievere aanpak van de overlast, start de politie van het district Rotterdam-Centrum op vrijdag 16 augustus met cameratoezicht op de West-Kruiskade en omgeving. Het cameratoezicht, gefinancierd door de Centrum Raad, is een goed visueel hulpmiddel voor de politie bij de constatering van strafbare feiten en overlast in dat gebied. De wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum bestrijdt de overlast op de West-Kruiskade en omgeving al geruime tijd in samenwerking met het Coördinatie Bureau Centrum, de Dienst Stadstoezicht en de ROTEB.
De laatste weken heeft de wijkpolitie het toezicht geïntensiveerd. Dagelijks worden er gemiddeld 24 politiemensen ingezet, maar ook zijn er per week meer acties specifiek gericht tegen drugsdealers. Het alcoholgebruik in de openbare ruimte wordt eveneens strikt gehandhaafd.
Vanaf 1 augustus tot nu werden op de West Kruiskade en omgeving al 110 personen aangehouden, onder wie 47 drugsdealers. Ook kregen 154 personen een bekeuring met oproeping voor de rechtszitting, terwijl er 45 verblijfsontzeggingen werden uitgereikt. Zo'n 325 hoeveelheden heroïne en cocaïne werden in beslag genomen, alsmede 2 vuurwapens, 12 messen en een busje pepperspray.


* RIJBEWIJS INGEVORDERD
RIDDERKERK - Donderdagmiddag even voor vijf uur zette personeel van de Verkeerspolitie op de westbaan van de Rijksweg A15 bij Ridderkerk een 53-jarige man uit Ridderkerk met z'n cabriolet aan de kant. Aanleiding voor de controle was het feit dat de hond van de man vervaarlijk uit de open wagen hing en uit de auto leek te vallen. De Ridderkerker verklaarde dat z'n hond met de halsband echter was vastgemaakt aan de handrem en als het dier zou vallen de handrem zou worden aangetrokken. Nadat de bestuurder duidelijk was dat dit zeer verkeersgevaarlijk was, werd hem ook een blaastest afgenomen. De man bleek, na ademanalyse op het politiebureau, zodanig onder invloed van alcohol, waarna z'n rijbewijs werd ingevorderd.