HEUKELS & VISSER

Heukels neemt stappen tegen Ad Bos


- Persbericht -

'Aantijgingen berusten niet op waarheid'

Advocaat mr l. heukels neemt stappen tegen
Onterechte beschuldigingen van Ad Bos

Haarlem, vrijdag 16 augustus 2002 - Op 12 augustus 2002 verscheen het boek 'Bouwfraude' van Cok Bos, geschreven op basis van informatie van zijn broer Ad Bos. Daarin, alsmede in een op 10 augustus 2002 gepubliceerd interview van Ad Bos met dagblad De Telegraaf, wordt onder meer de advocaat mr. L.J.L. Heukels te Haarlem in een kwaad daglicht gesteld.

Mr. Heukels is in verband met verblijf in het buitenland momenteel niet in de gelegenheid rechtstreeks zelf op de aantijgingen van de gebroeders Bos te reageren.

De meest schrijnende aantijgingen zijn, dat mr. Heukels zijn vertrouwenspositie als advocaat zou hebben geschonden door informatie te 'lekken' naar de pers en dat hij zonder wetenschap van zijn cliënt Bos met Justitie zou hebben onderhandeld.

Namens mr. Heukels laten wij weten dat die aantijgingen niet op waarheid berusten.

Aangezien door de uitspraken van de heren Bos de integriteit van mr. Heukels onder meer als advocaat ernstig wordt aangetast, worden inmiddels jegens de heren Bos en de uitgever van het boek stappen ter rectificatie ondernomen.

Met eventuele klachten over het gedeelte van rechtsbijstand waarbij mr. Heukels de heer Ad Bos als advocaat heeft bijgestaan in zijn geschil met Koop Tjuchem en over de rechtsbijstand door mr. Heukels in de onderhandelingen met Justitie, had de heer Bos zich tot de Deken van de Orde van Advocaten kunnen wenden. Dat heeft de heer Bos echter niet gedaan. Evenmin heeft de heer Bos de juistheid van de hoogte van de hem voor verleende rechtsbijstand gezonden declaraties betwist.