AutoRai

16-8-2002

Renault onthult nieuw concept: Kangoo break'up

Renault onthult op de 19e Internationale Salon van Val d'Isère voor 4x4 en Vrije Tijds autos (van 10 tot 18 augustus) een nieuw concept: de Kangoo Breakup.

Deze 4x4 is ontwikkeld op basis van de Kangoo en behoort tot de zogenaamde open autos, die ontspanning in de buitenlucht een warm hart toedragen. Vanaf de lancering in 1997 heeft de Renault Kangoo zich een bijzonder veelzijdige auto getoond zowel in de 4x2, de 4x4 als in de personenversie, die succes boekte bij klanten die een functionele en praktische auto zochten.

De Kangoo Breakup is het resultaat van uitgebreid onderzoek dat Renault heeft gedaan naar open autos. Hij is bedoeld voor mensen met een avontuurlijke instelling die hun vrije tijd liefst in de buitenlucht doorbrengen (mountainbiken, skiën, parasailing, surfen enz.) en die tevens groot genoeg is voor het hele gezin.

De Kangoo Breakup: een echte 4x4 met een originele vormgeving Het eenvoudige en duidelijke design van de Breakup is even aantrekkelijk en sympathiek als de Kangoo. Hij is langer, maar de Breakup is even wendbaar als de standaard Kangoo. De Kangoo Breakup is uitgerust met een 1.6 16v 110 pk benzinemotor en grote lichtmetalen 17 inch velgen. Deze combinatie zorgt voor een nauwkeurig en pittig rijgedrag waar de bestuurder mee uit de voeten kan op alle soorten wegen.

De aanzienlijke grondspeling en permanente vierwielaandrijving versterken zijn capaciteiten als alle wegen-uitvoering nog meer. De speciaal voor dit concept gemaakte carrosseriekleur Jaune Bouton d'Or en de rondom de carrosserie aangebrachte beschermingselementen in de kleur Grises Breakup Camaïeux zorgen voor een prachtig tweekleurig effect. Met zon bescherming kan de Kangoo Breakup tegen een stootje.

Kangoo Breakup, Kangoo pick-up
Met de Kangoo heeft Renault laten zien dat innoveren één van de belangrijkste woorden in haar woordenboek is. Het Kangoo Breakup concept past in deze filosofie door zich buitengewoon functioneel en handig te tonen. De achterkant van de auto is als het ware uitgesneden (dak + zijwanden) om er een pick-up ruimte van te maken met een inhoud van 106 liter. De Breakup benadrukt hiermee het praktische en veelzijdige karakter van de Kangoo met zn handige en vindingrijke laadruimte. Het vervoeren van grote spullen zoals mountainbikes, windsurfplanken, surfplanken, skis e.d. wordt een eitje .

Het pick-up gedeelte wordt afgesloten met 50/50 saloon deuren die 90° in beide richtingen geopend kunnen worden (naar binnen en buiten) om op nog meer manieren spullen te kunnen vervoeren en om te kunnen rijden met voorwerpen die langer zijn dan de totale laadlengte. Het multifunctionele bevestigingssysteem, waar Renault patent op heeft, bestaat uit twee bevestigingsystemen op de vloer van de pick-up en twee bevestigingspunten boven de achterruit van het interieur, waarmee met name fietsen heel makkelijk vervoerd kunnen worden. De twee bevestigingsystemen in de vloer van het pick-up gedeelte gaan naar de buitenkant van de auto open zodat de achterwielen van de twee fietsen op hun plaats kunnen worden gehouden. De voorwielen worden vastgemaakt in de bevestigingspunten boven de achterruit. Het systeem beschikt verder over twee zijarmen aan de rechter- en linkerbinnenkant van de achterstijlen, die uitgevouwen kunnen worden om aan de fietsframes te worden bevestigd en deze zo overeind te houden. Ze vormen bovendien een bescherming tegen diefstal.

De Kangoo Breakup is gemaakt voor vrijetijdsbesteding in de buitenlucht. Hij wordt daarom gepresenteerd met een sportieve lichtgewicht Concept-Bike van Renault Sport, ontworpen door Renault Design, met een carbo-titanium frame. Deze kan uitstekend vervoerd worden in het pick-up gedeelte. Het systeem voor het vervoeren van fietsen belemmert bij de Breakup geenszins het zicht op de kentekenplaat achter.

De stalen achterstijlen zijn afgerond om de contouren van de Kangoo te behouden en bieden plaats aan de achterlichten. De uithollingen bij de twee achterste zijruiten bieden, in lijn met het praktische aspect, een aantal handige opbergruimten. Rechts aan de zijkant beschikt de Kangoo Breakup zelfs over een verwijderbaar koffertje dat op slot gedaan kan worden voor het veilig opbergen van uw spullen.

Een tussenschot met ruit, die volledig elektrisch kan worden ingeschoven, scheidt het interieur van het pick-up gedeelte en zorgt voor extra licht in de auto. Onder dit tussenschot met ruit biedt het pick-up gedeelte plaats aan een reservewiel onder een afscherming voorzien van het Renault logo.

Het interieur past bij het concept
Als lid van de Kangoo familie moet je sympathiek zijn. Het Kangoo Breakup concept biedt daarom een gastvrij en ruim interieur met, net als in de standaard Kangoo, vijf zitplaatsen en twee zijschuifdeuren. Het verschil zit hem in de nieuwe blauwe bekleding van de Breakup; die bestaat namelijk uit een nieuwe, zeer resistente stof: gecoate fleece. Dit is een stof die is gevoerd met fleece en zeer comfortabel is voor de inzittenden. Bovendien is dit materiaal makkelijk schoon te maken met een spons.

Om volop van de blauwe lucht, de natuur en het uitzicht te genieten tijdens off-the-road uitstapjes, is de Breakup uitgerust met een groot, vast glazen dak. Dit glazen dak wordt door de daktoog in tweeën gedeeld en strekt zich uit over de hele lengte van de auto. Dit indrukwekkende glasoppervlak zorgt voor veel licht en comfort in de auto.

In een zo moderne auto moet alles handig en praktisch in gebruik zijn, daarom is de techniek op een natuurlijke manier verwerkt in de Breakup. Met het grote Carminat navigatiescherm op het dashboard moet je wel heel goed je best doen om nog te verdwalen.

Het Kangoo Breakup concept is een subtiele en geslaagde combinatie van gesofisticeerde kenmerken en functionele aspecten. De auto toont zich creatief als partner bij vrijetijdsbesteding. Net als de Kangoo, is het Breakup concept eenvoudig, handig en veelzijdig.