Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-08-2002 Persberichten district Heuvelrug, 11.45 uur

Een op de acht rijdt te snel

RHENEN Bij een snelheidscontrole op de Grebbeweg reed donderdagmorgen een op de acht passanten sneller dan de toegestane 50 km/u. De controle werd tussen 08.45 en 12.15 uur gehouden. Er werden 1.564 voertuigen gecontroleerd, precies 200 bestuurders krijgen binnen enkele weken een bekeuring thuis. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u.

Geen zin in bon noch aanhouding

VEENENDAAL Een 22-jarige inwoner van Veenendaal wilde donderdagmiddag rond 16.15 uur geen bekeuring krijgen voor fout parkeren. De man had zijn auto op Kerkewijk geparkeerd waar een parkeerverbod geldt.

Toen agenten twee autos van een bon wilden voorzien, kwamen de eigenaars meteen aanlopen. De een, een 26-jarige inwoner van Veenendaal, accepteerde de bon, de 22-jarige wilde wegrijden, en toen dat niet lukte, weglopen. De agenten verhinderden dat. Toen de man ook weigerde zijn persoonsgegevens bekend te maken, werd hij aangehouden. Ook hier had de man geen zin in; hij verzette zich. De agenten konden de man toch in de auto krijgen en meenemen naar het bureau. Proces-verbaal is tegen de man opgemaakt.

Met brommer tegen auto

RENSWOUDE Donderdagmiddag rond 17.15 uur reed een zestienjarige bromfietser uit Renswoude op de Dorpsstraat tegen een personenauto. Hij liep daarbij enige verwondingen op. De jongeman had te laat in de gaten dat de auto voor hem, bestuurd door een 24-jarige Veenendaalse, remde en reed er achterop. De jongeman klaagde over een pijnlijke nek en knie. Hij ging hiervoor naar de dokter.

Vuurwapen blijkt fototoestel

RHENEN De politie ging donderdagavond tegen 18.30 uur met kogelvrije vesten naar een 55-jarige automobilist uit Rhenen na een melding dat hij met een vuurwapen zou hebben gedreigd.

De man bleek bij de Rijnbrug te maken te hebben gehad met agressief rijgedrag, waarop hij zijn in de auto aanwezige fototoestel pakte. Schijnbaar werd dit door medeweggebruikers aangezien voor een wapen. De politie trof de auto op het huisadres van de bestuurder aan, sprak de man aan en controleerde de auto. Er werd alleen een fototoestel aangetroffen, de man verklaarde geen wapen te hebben.