Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-08-2002
Persberichten district Binensticht, 11.50 uur

Grafschennis

DE BILT Op donderdag 15 augustus deed een medewerker van de begraafplaats aan de Schorteldoeksesteeg aangifte van grafschennis.

Op woensdag 14 augustus constateerde de tuinman rond 19.30 uur dat een kruis op de begraafplaats was omgetrokken en dat de sokkel van een beeld van een engelenbewaarder was losgewrikt. Hierdoor was het beeld omgevallen en gebroken. Tevens bleken bloempotten te zijn vernield en was een tuingieter weggenomen.

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Fietser over de kop

DRIEBERGENRIJSENBURG Op donderdag raakte een vrouw gewond nadat zij met haar fiets over de kop sloeg.

Rond 14.15 uur fietste een 36-jarige vrouw uit Utrecht met haar mountainbike over de Arnhemsebovenweg. Ter hoogte van het landgoed Bornia reed zij over een oneffenheid in de weg en sloeg over de kop. Daarbij liep zij een fikse hoofdwond op. De vrouw is per ambulance naar het Diaconessenziekenhuis in Utrecht gebracht.

Tanken met gestolen pas

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op donderdag 15 augustus werden drie mannen aangehouden omdat zij met een gestolen tankpas hadden getankt.

Naar aanleiding van het feit dat de afgelopen week meerdere malen met een gestolen tankpas was getankt bij een benzinestation aan de Sportlaan, werd op donderdagavond een onderzoek ingesteld. Daarbij werd geconstateerd dat door één persoon met vier verschillende auto`s werd getankt, waarbij gebruik werd gemaakt van de gestolen tankpas.

Na de vierde keer werden de inzittenden van de betreffende auto aangehouden. Het ging om drie mannen van 18, 19 en 20 jaar oud en afkomstig uit Driebergen-Rijsenburg. De 19-jarige man was degene die de tankpas elke keer gebruikte. De drie verdachten zijn in het politiebureau ingesloten. De tankpas was aan het begin van deze maand gestolen bij een bedrijf in Driebergen.

Geluidsoverlast

DE BILT Op donderdag 15 augustus werd een politieman naar een melding van een geluidsoverlast aan de Seringstraat gestuurd.

Ter plaatse constateerde de politieman dat de muziek al zachter was gezet. Hij sprak de 31-jarige bewoner aan. Aanvankelijk stond de bewoner de politieman correct te woord, maar toen de politieman de man verzocht de muziek niet meer aan te zetten, werd de man verbaal zeer agressief en ook twee andere aanwezigen stelden zich zeer agressief op. Daarom verzocht de politieman bijstand van collegas.

Toen meerdere politiemensen ter plaatse waren gekomen, bekoelden de betrokkenen en omdat er geen daadwerkelijke strafbare feiten waren gepleegd, werd niemand aangehouden. De drie betrokkenen boden hun excuses aan de politiemensen aan.