Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 16-08-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.50 uur Vrijdag 16 augustus 2002

Maastricht, auto krantenbezorgster gestolen:
Vrijdagmorgen 16 augustus 202 is op de Quirinaalhof te Maastricht de auto van een krantenbezorgster gestolen. De 42 jarige inwoonster van Maastricht was omstreeks 04.30 uur bezig met het bezorgen van de kranten in de flat aan de Quirinaalhof te Maastricht. Doende met de vullen van de brievenbussen hoorde zij plotseling op de parkeerplaats een auto vol gas geven en daarna het gepiep van banden van een auto. Toen zij keek zag zij haar auto, een blauwe Suzuki Swift, van de parkeerplaats wegrijden. Zij had de sleutels in het contactslot laten zitten omdat zij toch maar slechts 15 meter van haar auto verwijderd was. Meteen daarna waarschuwde zij de politie. In de auto waren nog ongeveer 240 kranten aanwezig die bezorgd moesten worden. Van de diefstal heeft de gedupeerde aangifte gedaan.

Berg en Terblijt, gewond bij verkeersongeval:
Op de Vogelzangweg te Berg en Terblijt is donderdagavond 15 augustus 2002 een personenauto op de kop geslagen. De vermoedelijke bestuurder liep daarbij een behoorlijk hoofdwond op. Hij bleek onder invloed de bestelauto te hebben bestuurd.
Omstreeks 20.45 uur werd een verkeersongeval bij de politie gemeld waarbij een bestelauto over de kop zou zijn gegaan. Een naar de Vogelzangweg te Geulhem gezonden politiepatrouille trof daar een op zijn kop liggende bestelauto aan terwijl in de berm een man werd aangetroffen die een hevig bloedende hoofdwond had. Hij bleek behoorlijk naar het gebruik van alcohol te ruiken. Deze man werd ter plaatse door personeel van een ambulance medische hulp verleend en werd vervolgens voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis heeft een politiearts van de vermoedelijke verdachte een bloedproef afgenomen. Het bloedmonster zal voor het vaststellen van het alcoholgehalte naar het forensisch instituut te Rijswijk worden gezonden. Het slachtoffer kreeg het advies een nacht ter observatie in het ziekenhuis te verblijven maar weigerde dit en vertrok.
Tegen de vermoedelijke bestuurder, een 36 jarige inwoner van Meerssen, werd proces-verbaal opgemaakt. De bestelauto moest door een bergingsbedrijf eerst op zijn wielen worden gezet om daarna te worden weg getakeld.

Maastricht, winkeldiefstal:
Een 47 jarige inwoner van het Engelse Birkenhead is donderdagavond 15 augustus 2002 door de politie bekeurd nadat hij op heterdaad werd betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. De Engelsman pleegde omstreeks 19.00 uur in kledingwinkel in de Kleine Staat te Maastricht een diefstal van twee paar sokken met een winkelwaarde van bijna 26 euro. Bij het verlaten van de winkel trad het alarm van de beveiligingspoortjes in werking, waarna personeel de bezoeker controleerde. Daarbij kwam uit de tas de niet betaalde sokken te voorschijn. De gewaarschuwde politie heeft tegen de winkeldief proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 115 euro die meteen betaald werden.

Maastricht, woninginbraken:
Tussen afgelopen maandag en donderdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Austrasiestraat te Maastricht. De inbreker forceerde het slot van een achterdeur waardoor de toegang tot de woning verkregen werd. Ontvreemd werden een vishengel en een computer met randapparatuur. De bewoner heeft van de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

Tussen afgelopen zondag en donderdagavond heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Peter Huijssenslaan te Maastricht. Na het vernielen van een ruit van de woonkamer kon de inbreker de woning binnengaan. De woning werd doorzocht waarbij een televisie en een aantal cds werden ontvreemd.

Bunde, woninginbraak:
Donderdagmorgen 15 augustus 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Pasweg te Bunde. De toegang werd verkregen na het forceren van het kozijn en een raam. De woning werd geheel doorzocht waarbij meerdere juwelen werden ontvreemd. Bij het verlaten van de woning werd de inbreker gezien door ene getuige die daarop onmiddellijk de politie waarschuwde. Meerdere patrouilles kamden de omgeving uit opzoek naar de inbreker, maar deze bleef onvindbaar. De bewoonster heeft van de inbraak aangifte gedaan.